2020-10-22 16:05

Orban dă asigurări că pe viitor nu va îngheța valoarea SALARIULUI MINIM

 |  17:56
Orban dă asigurări că pe viitor nu va îngheța valoarea SALARIULUI MINIM

Ludovic Orban a dat asigurări că pe viitor nu va îngheţa valoarea salariului minim, iar acesta ar putea creşte în funcţie de productivitate, de inflaţie şi în concordanţă cu situaţia economică.

Premierul a explicat faptul că o creştere artificială a salariului minim poate duce la concedieri din cauza deciziei unor companii de a-şi reloca afacerile acolo unde mâna de lucru este mai ieftină.

"Nu va îngheţa salariul minim, dar creşterea salariului minim se va baza pe nişte fundamente economice. Aici trebuie luat în calcul indicele de productivitate, pentru că poţi să creşti salariul dacă creşte  productivitatea. Sigur că mi-aş dori să putem să o facem la nivel de ramură, odată şi odată. Inflaţia a scăzut, nu mai e ca în guvernarea PSD, până la 5 la sută, acum inflaţia a scăzut pe la 2,7 – 2,8. Deci astea sunt datele, indicatorii economici care stau la baza calculului, la care se adaugă un coeficient care este rezultat din creşterea sau scăderea economiei. Evident că dacă e scădere economică, nu scade salariul minim, să nu scrieţi. Dacă e creştere economică e un coeficient care poate să determine o creştere a salariului minim. (...) O creştere artificială a salariului minim cum a făcut PSD-ul poate duce, până la urmă la pierderea de locuri de muncă pentru că sunt companii care se relochează, cum s-a întâmplat. S-au relocat în Serbia unele companii pentru că acolo mâna de lucru este mai ieftină, sau s-au dus în Moldova", a declarat premierul, citat de News.ro.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE