2021-01-27 05:07

ONU anunță cel mai grav an de FOAMETE: "2021 va fi literalmente catastrofal"

 |  15:15
ONU anunță cel mai grav an de FOAMETE: "2021 va fi literalmente catastrofal"

O uriașă criză umanitară va lovi lumea în 2021 din cauza pandemiei COVID-19, care va împinge la extreme limitele sărăciei, avertizează Organizația Națiunilor Unite.

Din cauza pandemiei, o catastrofă umanitară ar putea avea loc anul viitor, este avertismentul mai multor oficiali ai Naţiunilor Unite în Adunarea Generală. Foamea ”bate la uşă" pentru zeci de tari, avertizeaza David Beasley, Directorul Executiv pentru Programul Alimentar Mondial.

”2021 va fi literalmente catastrofal pe baza a ceea ce vedem în această etapă a jocului”, a spus acesta, adăugând că anul viitor va fi probabil ”cel mai grav an de criză umanitară de la înfiinţarea Naţiunilor Unite”, în urmă cu 75 de ani, iar organizaţia ”nu va putea finanţa totul, aşa că trebuie să acordăm prioritate, aşa cum spun, aisbergurilor din faţa Titanicului”.

Şeful Programului Mondial pentru Alimente (WFP), David Beasley, şi şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, au vorbit în timpul unei întâlniri speciale pe tema COVID-19, care a apărut în China anul trecut şi a infectat 65 de milioane de oameni la nivel mondial.

Tedros a cerut o injecţie imediată de 4,3 miliarde de dolari într-un program mondial de distribuire a vaccinurilor.

Totodată Organizația face apel pentru strângerea a 35 de miliarde de dolari pentru finanţarea ajutoarelor necesare destinate ţărilor defavorizate. Naţiunile Unite au solicitat, de asemenea, ca vaccinurile anti-COVID să fie puse la dispoziția tuturor şi ca statele bogate să ajute țările în curs de dezvoltare să lupte cu pandemia.

Oficial ONU: "Ţările bogate nu trebuie sa calce în picioare ţările sărace în goana după vaccinuri anticovid" 

"Restricţiile impuse de ţări pentru a încerca să oprească răspândirea coronavirusului şi impactul economic al pandemiei au dus la o creştere cu 40 la sută a numărului de persoane care au nevoie de ajutor umanitar", a anunţat ONU, potrivit antena3.ro.

foto: HEPTA


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE