2020-12-02 11:11

Ministrul Finanțelor dă VINA pe PSD pentru împrumuturile din ultima perioadă

 |  15:09
Ministrul Finanțelor dă VINA pe PSD pentru împrumuturile din ultima perioadă

Ministrul de Finanțe al României, Florin Cîțu, a lansat un nou atac la adresa PSD și a explicat motivul pentru care a decis să contracteze noi împrumuturi pentru bugetul consolidat al statului.

"România se împrumută astăzi pentru a acoperi deficitul bugetar și să plătească împrumuturile luate în trecut de socialiști.

Am reușit să câștigam încrederea investitorilor internaționali și locali și ne împrumutăm la dobânzi mai mici de la o zi la alta.

Totuși, există diferențe în nivelul dobânzilor și acestea vin de la conduita, independenta, a politicii monetare. Astfel, după cum se vede în tabel, diferențele apar de la modul în care politica monetară din fiecare țară decide să-și atingă obiectivul.

Am spus din primul moment că politica fiscala nu o să mai fie o sursa de instabilitate în economie și m-am ținut de cuvânt. Toate masurile pe care le luam, premiate deja cu dobânzi mai mici de investitorii internaționali, au acest obiectiv.

Revenind la împrumuturi. Vă rog atenție mare.

În primele 6 luni am împrumutat 38 miliarde lei pentru a plati împrumuturi și dobânzi care vin trecut.

Că să înțelegeți această cifra, deficitul bugetar de finanțat pentru 5 luni (fară dobânzile aferente împrumuturilor luate în trecut) a fost mai mic, 31 miliarde lei.

Pe scurt, ne împrumutam să acoperim dezastrul făcut de socialiști în ultimii 8 ani de guvernare.

Dacă socialiștii nu ar fi subminat economia națională, ar fi avut surplus bugetar în perioada de creștere economica peste potențial, atunci astăzi ne împrumutam DOAR să acoperim deficitul bugetar. Dar socialiștii au furat 8 ani de zile și acum au tupeul să întrebe despre destinația împrumuturilor pe care le facem.

Totuși, și în aceste condiții, este foarte clar pentru TOATĂ LUMEA că suntem un guvern responsabil și nu ne batem joc de banul public. De aceea SCADE rata inflației și urmează SĂ SCADĂ și dobânzile", a scris Florin Cîțu într-o postare pe Facebook.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-07-11Parerea ta...

CIUMA ROSIE
11 Iul 2020

astia sunt mafioti nu socialisti...fura de la stat si dau spaga la multinatonale ca sa le spele banii?in ce fel e Ghita "socialist"??? dar mafia Udrea-Cocos?Catule nu incerca sa vinzi baloane de sapun cu socialismul..pana si Ana Gomez din Spania a cerut sa fie exclus PSD-ul dn orice fel de grup euro-socialist tocmai pentru ca sunt niste escroci si mafioti deghizati in socialisti.Numele potrivit ar fi "HOTZOMANI POLITICI PAPUSARITI DE SOROS"
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE