2024-04-25 16:11

Ministrul Finanțelor dă ASIGURĂRI românilor: „Prețurile nu vor mai crește!”

 |  23:14
Ministrul Finanțelor dă ASIGURĂRI românilor: „Prețurile nu vor mai crește!”

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu e convins că până la sfârșitul anului, rata inflației va scădea sub 10%, deoarece, din punctul său de vedere, puseul inflaționist s-a încheiat iar prețurile nu vor mai crește.

Întrebat dacă anul 2023 va fi unul stabil din punct de vedere al inflației, Adrian Câciu a afirmat la Euronews România că rata inflației a ajuns în „punctul de inflexiune” în care nu se mai poate exprima.

„Puseul inflaționist, din punctul meu de vedere, s-a încheiat. Știu, pare surprinzător. Ne-am obișnuit din mult mai mult.

S-a ajuns la punctul de inflexiune la care inflația nu se mai poate exprima decât dacă nu mai are cine să cumpere, dacă nu mai există cumpărare. Anul acesta ne-am axat pe compensarea efectelor inflației, a încerca să combatem erodarea puterii de cumpărare.

Anul 2023 va fi un an de recuperare a puterii de cumpărare. Să sperăm să ajungem la nivelul de dinainte de situația prepandemică”, a afirmat Adrian Câciu.

„Prețurile nu vor mai crește (...) Există posibilitate ca anumite prețuri la anumite produse să mai crească, la altele să se oprească, la altele să scadă.

Consumul a scăzut. Este o realitate, ori oferta nu se mai poate exprima. Pentru binele economiei și al afacerilor, prețurile se stabilizează și încep să se ducă în jos”, a afirmat ministrul Finanțelor.

Din perspectiva inflației, anul 2023 va fi unul bun, în sensul în care inflația va scădea, a apreciat el.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE