2021-03-09 00:39

Ministrul Energiei, soluții pentru MINERII care protestează: ”Îi asigur că își vor primi banii”

 |  19:36
Ministrul Energiei, soluții pentru MINERII care protestează: ”Îi asigur că își vor primi banii”

Ministrul Energiei a explicat felul în care dorește să închidă protestele și să rezolve problemele minerilor din Valea Jiului. El a dat asigurări că la începutul săptămânii viitoare minerii urmează să primească salariile restante.

"Noi, ieri seară, am publicat în Monitorul Oficial Ordonanță de Urgență. Trebuie să știe telespectatorii, Complexul energetic Hunedoara se află în insolvență și este în reorganizare. Ea e condusă de un administrator judiciar și un administrator special. În reorganizare lucrurile nu sunt foarte simple de gestionat, sunt anumite proceduri care trebuie respectate. S-a ajuns în situația această datorită faptului că producția totală nu a fost suficientă să acopere salariile. De la o luna la altă s-au tot acumulat datorii. Salariile au fost plătite la zi, luna ianuarie fiind restanță, datorită acestui lucru s-a ajuns că minerii să protesteze. Am găsit această soluție în Guvern, să folosim acest fond doar pentru 3 luni de salarii restante. Ne-am întâlnit cu liderii minerilor, luni ne vom întâlni din nou. 

Odată ce a fost publicată ordonanță, au fost redactate și normele procedurii pentru societățile aflate în insolvență. Luni, marți vor fi finalizate lucrările pentru a avea și aceste norme. Pentru plata salarială pe o luna de zile vorbim de 13 milioane de lei. Ei își iau salariile în două tranșe, în 15 și în 30 ale lunii.

Îi asigur pe mineri că își vor primi în prima parte a săptămânii viitoare banii", a explicat Virgil Popescu pentru RealitateaPlus.

Ministrul Energiei a fost întrebat și dacă vor exista în viitor restructurări ale locurilor de muncă existente acum în cadrul minelor din Valea Jiului:

"Este clar că la un anumit moment, avem două mine în procedura de închidere. Pe măsură ce zăcământul se epuizează vor avea loc reduceri de personal. Minele care nu sunt în procedura de închidere, acolo nu vorbim de așa ceva", a explicat Virgil Popescu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-20

In legatura cu acest articol...

Zeci de mineri protestează în continuare în subteran la Mina Lupeni
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE