2024-04-20 11:17

Ministrul ECONOMIEI: „Îmi doresc ca restaurantele să se deschidă cât mai repede!”. Vezi de cine ar depinde acest lucru

 |  08:00
Ministrul ECONOMIEI: „Îmi doresc ca restaurantele să se deschidă cât mai repede!”. Vezi de cine ar depinde acest lucru

Îmi doresc ca restaurantele să se deschidă cât mai repede pentru sănătatea economiei noastre, dar trebuie să ascultăm de epidemiologi, iar în momentul în care sănătatea românilor nu este pusă în pericol deschidem tot, a declarat, joi seara, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui.

"Eu îmi doresc ca restaurantele să se deschidă cât mai repede pentru sănătatea economiei noastre, dar trebuie să ascultăm de epidemiologi. Epidemiologii trebuie să ne spună. Eu nu sunt epidemiolog, ascult şi eu de ei, port mască. În momentul în care sănătatea românilor nu este pusă în pericol deschidem tot. Eu îmi doresc să fie lucrul acesta cât mai rapid, dar sănătatea trebuie să fie, totuşi, pe primul loc", a menţionat Năsui, la Antena 3, potrivit Agerpres.

Restaurantele şi cafenelele s-au redeschis în spaţiile interioare, de la 1 septembrie 2020, în judeţele în care incidenţa cazurilor de COVID-19 se menţinea sub un anumit prag, potrivit deciziei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU). În octombrie, acestea au fost din nou închise din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Pe de altă parte, întrebat dacă România va avea, din acest an, un nou brand de ţară, ministrul Economiei a susţinut că nu este stabilit în programul de guvernare un astfel de subiect, "dar este un lucru la care ne uităm".

"În programul de guvernare nu avem stabilit un nou brand de ţară, dar este un lucru la care ne uităm. Sunt metode diverse. Şi firmele mari fac lucrul acesta din timp în timp. Dacă ţin eu minte, frunza (ca brand de ţară - n.r.) a fost foarte scumpă. Nu vreau să critic predecesorii. În momentul de faţă, prioritar pentru noi sunt aceste scheme de stat să intre banii cât mai repede", a mai spus oficialul. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-08



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE