2020-11-26 02:27

Ministrul Economiei anunță IEFTINIREA gazelor de la 1 iulie

 |  18:29
Ministrul Economiei anunță IEFTINIREA gazelor de la 1 iulie

De la 1 iulie gazele ar trebui să se ieftinească cu 20 de procente. Mai sunt doar câteva zile până când piața gazelor de la noi se va liberaliza, iar prețurile ar trebui să scadă.

Toți consumatorii își vor putea renegocia contractul și schimba furnizorul chiar dacă au semnat sau nu contracte noi și ar trebui să o facă. Acest sfat vine chiar de la ministrul Economiei, Virgil Popescu, care spune că doar așa furnizorii vor și lăsa din prețuri.

„Începând cu 1 iulie prețul gazelor naturale va scădea. Acest lucru se va întâmpla cu certitudine și s-a văzut în tranzacțiile de săptămâna trecută. Practic, Guvernul a modificat legislația prin această liberalizare(...). Este normal ca un furnizor care cumpără mai ieftin un produs, respectiv gazul natural, să revândă către populație cu diferență de preț. Prețul ar trebui să scadă cu 10-15% începând de la 1 iulie, vorbim de un preț mediu”, a spus Virgil Popescu, marți, la Antena 3.

„Orice consumator casnic poate schimba furnizorul de gaze, cu un preaviz de 21 de zile. Trebuie să aibă factura plătită la zi, deci se pot muta”, a adăugat ministrul Economiei.

„Eu mă aștept ca cei doi mari furnizori să-și reevalueze ofertele. Eu cred într-un comportament corect. Avem pregătite măsuri, avem legea concurenței care ne permite să intervenim în piață”, a precizat Virgil Popescu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-06-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE