2020-12-05 13:17

Mariana Ioniță, CNAIR: În 2021, Autostrada Sibiu-Pitești trebuie să fie în proiectare sau în execuție de la un capăt la celălalt

 |  14:13
Mariana Ioniță, CNAIR: În 2021, Autostrada Sibiu-Pitești trebuie să fie în proiectare sau în execuție de la un capăt la celălalt

Mariana Ioniță, director CNAIR, a afirmat, marți, în cadrul unui eveniment desfășurat la Facultatea de Construcții, că în anul 2021, Autostrada Sibiu-Pitești ar trebui să fie în proiectare sau execuție de la un capăt la celălalt.

„Așa cum ați văzut, am dat drumul la Lotul 1. Acolo se lucrează, cu sincopele date de condițiile meteo. Pe Lotul 5, antreprenorul ne-a promis că va proiecta și că  va tronsona astfel încât să începem execuția mai devreme decât era prevăzut în contract.

Pe lotul 4 suntem pe faza de final a evaluării. În maxim două săptămâni, sperăm să anunțăm. Valoare estimată – 2 miliarde de lei. Are vreo 10 km plus un tunel de vreun km.

Pe Lotul 3 suntem într-o fază avansată cu pregătirea documentației. În luna august sperăm să fie urcat în SEAP. Vom lăsa cam 45 de zile, poate chiar mai mult, pentru că este vorba de un proiect greu.

Până la finalul anului, dorința noastră este ca cele două tronsoane care au mai rămas, cei 70 de km, să fie urcate pe SEAP în procedură de achiziție publică. Pentru ca la anul vrem să avem în proiectare sau în execuție Sibiu – Pitești, de la un cap la celălalt,” a declarat Mariana Ioniță.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-06-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE