2020-11-25 03:49

Lovitură pentru șoferii din România. Se scumpește RCA!

 |  14:59
Lovitură pentru șoferii din România. Se scumpește RCA!

Șoferii din România primesc o veste cruntă înainte de intrarea în sezonul rece: polițele RCA se vor majora cu câteva zeci de procente, anunță Economica.net.

La ora actuală, Euroins și City Insurance au ajuns să domine zona asigurărilor. Acestea dețin peste trei sferturi din volumele de vânzări și un estimat de peste 80% din totalul polițelor. Ambele companii au majorat și prețurile.

Decizia vine după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) le-a impus celor două o serie de măsuri. Aceste schimbări vor veni, cel mai probabil, cu majorări în următoarea perioadă.

Cei de la Economica.net scriu că ASF are atributul de a se asigura de stabilitatea financiară a societăților, adică de capacitatea lor de a își onora obligațiile. În acest context, Autoritatea poate impune refacerea calculelor privind prețurile.

Astfel, instituția statului poate impune refacerea calculelor, iar acest lucru s-a întâmplat atât în cazul City Insurance, cât și al Euroins, în cadrul planurilor de măsuri stabilite de ASF pentru a remedia problemele identificate la cele două firme.

Chiar săptămâna trecută, atât Euroins cât și City Insurance au majorat prețurile RCA. City a modificat prețurile pentru asigurările pe perioade mai mici de un an, potrivit datelor prezentate de sursa citată. Pentru polițele pe șase luni, cel mai des cumpărate de români, prețurile City Insurance au crescut cel mai mult.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE