2024-04-25 14:48

BOMBĂ. Locuințele și spațiile comerciale din clădirile cu BULINĂ ROȘIE nu vor mai putea fi închiriate

 |  16:06
BOMBĂ. Locuințele și spațiile comerciale din clădirile cu BULINĂ ROȘIE nu vor mai putea fi închiriate

Locuințele și spațiile comerciale din clădirile cu risc seismic major nu vor mai putea fi închiriate, arată un proiect pus în dezbatere publică de către Ministerul Dezvoltării. Mai mult, proiectul interzice desfășurarea altor activități în aceste clădiri. De exemplu, în Capitală sunt aproape 400 de clădiri cu "bulină roșie".

Interdicția privind închirierea sau cedarea în comodat/folosință a spațiilor din clădirile încadrate în clasa de risc seismic I este valabilă până când remediază problemele sesizate.

Totodată, proiectul prevede că se interzic organizarea și desfășurarea de activități permanente și/sau temporare care implică aglomerări de persoane, în spațiile aflate în clădiri șubrede din punct de vedere al normelor de rezistență la seism. Prin ”aglomerări de persoane” proiectul prevede ”prezența simultană a cel puțin 50 de persoane într-o încăpere, fiecăreia dintre acestea revenindu-i o arie de pardoseală mai mică de 4 mp”. 

 Dacă va fi adoptat în această formă, proiectul ar reprezenta o lovitură majoră asupra pieței imobiliare din centrul Bucureștiului, unde zeci de clădiri sunt încadrate în această clasă de risc seismic. Este vorba atât de spații de cazare, cât și de diverse baruri, restaurante sau cluburi care-și desfășoara activitatea în astfel de clădiri. Mai mult, proiectul ar avea impact și asupra pieței turistice, dat fiind că o parte din aceste apartamente sunt închiriate turiștilor prin platforme precum Airbnb și Booking, potrivit ziare.com.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-23



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE