2023-06-02 04:42

LIBER la exploatarea gazelor din Marea Neagră

 |  15:13
LIBER la exploatarea gazelor din Marea Neagră

După ce preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat miercuri Legea offshore, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că de acum poate începe, oficial, exploatarea gazelor din Marea Neagră.

”Oficial poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat astăzi decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore (PL-x 262/11.05.2022)”, scrie Virgil Popescu, pe Facebook.

Legea prevede un set de măsuri privind stabilitatea regimului fiscal şi de redevenţe petroliere, precum şi eliminarea impozitării suplimentare a veniturilor pentru preţurile de vânzare la care investitorii nu realizează supraprofituri (între 45,71 lei/MWh şi 85 lei/MWh), cu menţinerea grilei de impozitare în urma practicării unor preţuri mai mari de 85 lei/MWh.

”De asemenea, a fost adoptată creşterea de la 30% la 40% a nivelului maxim pentru deducerea investiţiilor din segmentul upstream pentru determinarea impozitului suplimentar, eliminarea limitării deducerii investiţiilor pentru calculul impozitului pe profit, reglementarea regimului fiscal pentru perimetrele onshore de adâncime mai mari de 3.000 m şi eliminarea utilizării preţului de referinţă în determinarea bazei de calcul a impozitului asupra veniturilor suplimentare”, adaugă ministrul Energiei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE