2024-04-20 04:00

Klaus Iohannis, semnal important pentru ECONOMIE: ”Va fi direct influențată de succesul campaniei de vaccinare”

 |  19:46
Klaus Iohannis, semnal important pentru ECONOMIE: ”Va fi direct influențată de succesul campaniei de vaccinare”

Președintele Klaus Iohannis a subliniat, joi seară, că succesul vaccinării va impulsiona creșterea economică a României. Șeful statului a precizat că țara noastră va beneficia de o creștere economică de 4,3%.

"2021 a debutat cu semne bune pentru România și pentru comunitatea de afaceri, cu semnale încurajatoare de revenire a creșterii economice. Prognozele indică faptul că România va beneficia de o creștere cu 4,3% în acest an, un procent destul de bun, dat fiind contextul în care ne aflăm.

Țara noastră se confruntă însă în continuare cu spectrul dezechilibrelor economice față de care trebuie găsite soluții sustenabile. În acest sens, sunt esențiale consolidarea situației finanțelor publice, precum și aplicarea de politici de susținere a creșterii competitivității cu accent special pe creșterea exporturilor și atragerea de investiții pe termen lung.

Trebuie să fim conștienți că evoluțiile economice din perioada următoare vor fi direct influențate de ritmul și succesul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, atât la nivel european, cât și la nivel național", a spus Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a dat, miercuri, directive clare ce trebuie să cuprindă acest buget, unde trebuie să fie oprite cheltuielile și este o referire specială făcută pentru majorarea pensiilor.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-28

GALERIE MEDIA




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE