2024-04-20 08:35

Guvernul se laudă cu o sumă RECORD pentru investiții în infrastructură

 |  23:58
Guvernul se laudă cu o sumă RECORD pentru investiții în infrastructură

România a investit în proiecte de infrastructură 22 de miliarde de lei în primele opt luni ale anului, ceea ce reprezintă un record absolut pentru ultimii 10 ani, a declarat, miercuri, Sebastian Burduja, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, la o conferinţă de profil.

"La execuţia bugetară pe opt luni s-au cheltuit efectiv pe proiecte de infrastructură 22 de miliarde de lei, este un record absolut în ultimii zece ani. Altfel spus, în cea mai complicată situaţie fiscal-bugetară probabil din ultimii 20 de ani, dar să spunem din ultimii 10 ani, prioritatea celor care sunt la conducerea Guvernului a fost să investească în infrastructură", a arătat Burduja, citat de Agerpres.

Potrivit reprezentantului MFP, pentru creşterea productivităţii sunt necesare investiţii în inovare, în educaţie şi cercetare.

"Vă mai dau un exemplu, apropo de investiţii noi, greenfield. Avem în gestiune la Ministerul Finanţelor Publice o schemă de ajutor de stat oarecum puţin ştiută, nu are nici cel mai sexy nume, se cheamă 807/2014. În câteva luni, Guvernul a reuşit să finanţeze prin această schemă proiecte de 1,7 miliarde (de lei - n.r.), în contextul în care ani de zile mai degrabă aduna praf pe un raft. Deci investiţii în inovare, în educare, în cercetare, ca să putem fi productivi, să putem plăti pensii şi salarii mai mari, să îmbunătăţim infrastructura", a mai spus secretarul de stat.

În context, Burduja a precizat că pentru a obţine productivitate este necesară interconectarea zonelor metropolitane.

"Marile oraşe din România au crescut bine. În primele 10 oraşe din UE cu cea mai mare creştere sunt şapte oraşe din România. Pentru toţi cei care spun că nu se poate, eu le spun mergeţi la Oradea şi o să vedeţi un oraş mai frumos decât oraşele din Europa de Vest, sau mergeţi la Cluj-Napoca sau la Reşiţa", a susţinut el.

Burduja s-a referit, în continuare, şi la planurile de investiţii verzi, pentru care sunt alocate fonduri europene semnificative.

"România sigură înseamnă să producem aici lucrurile importante pentru piaţa românească. Nu are sens să exportăm lemn şi să importăm mobilă, să exportăm fier brut şi să importăm oţel beton. Reset leadership, reset România, asta trebuie să facem împreună!", a mai spus secretarul de stat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-24

In legatura cu acest articol...

Noi RESTRICȚII dure în Franța. Cazurile de coronavirus se înmulțesc îngrijorător

Scandalul Brexit continuă: Ce s-ar putea întâmpla cu șoferii de camioane

Coronavirus. Un nou MEDICAMENT ar putea ajuta la tratamentul bolii

SCHIMBĂRI majore pentru angajați. Cum se modifică Codul Muncii

Euronews: Polițiștii de frontieră români ar fi agresat șapte migranți

Prognoza meteo pentru următoarele patru zile: Vremea se menține CALDĂ

REPLICA lui Marcel Ciolacu pentru Klaus Iohannis: ”Când le spuneți, oare, adevărul românilor?”

DRAMA familiei Schumacher: ”Fiul meu nu mai vrea să aibă deloc de-a face cu mine!”




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE