2021-08-01 10:29

Guvernul Ponta va alege scăderea contribuţiilor de asigurări sociale sau creşterea bazele salariale neimpozitate

 |  16:12
Guvernul Ponta va alege scăderea contribuţiilor de asigurări sociale sau creşterea bazele salariale neimpozitate

Guvernul Ponta analizează variante de lucru pentru perioada următoare privitor la relaxarea fiscală pe piaţa muncii. Premierul a anunţat sâmbătă că în octombrie Executivul va alege între scăderea contribuţiilor de asigurări sociale şi creşterea bazele salariale neimpozitate.

Primul ministru Victor Ponta a declarat că nu vor fi modificări majore, se păstrează cota unică de 16% . În plus, TVA ar putea fi redusă în 2014, dacă experimentul cu pâinea reuşeşte, la produse alimentare. "Accizele scad practic pentru că se raportează la cursul leu-euro din 1 octombrie 2013, iar la această dată leul a fost mai puternic decât la 1 octombrie 2012, deci accizele sunt mai mici la carburanţi şi altele şi avem de decis", a explicat premierul.

Acesta a adăugat că una dintre opţiuni ar fi reducerea contribuţiilor de asigurări, iar a doua este creşterea bazei salariale nesupuse impozitării, ceea ce înseamnă creşterea salariului neimpozitat. Concret, salariul minim să nu fie impozitat cu 16%. " Sunt două variante de lucru, împreună cu domnul Chiţoiu şi cu domnul Voinea, le studiem ca impact bugetar şi până la sfârşitul lunii octombrie le decidem", a argumentat Ponta, potrivit Agerpres.

Fără creşteri de taxe sau impozite

În Acordul cu FMI nu sunt prevăzute creşteri posibile de taxe sau impozite,a precizat premierul, subliniind că impozitul forfetar, care ar putea intra în vigoare din 2014 este o iniţiativă a Guvernului preluată de la ministrul Grapini. Acesta a menţionat că, dacă proiectul de lege este în Parlament, iar dacă Legislativul îl va aproba va însemna "că pentru anumite tipuri de servicii, hotel, restaurant, frizerie nu mai îţi iau niciun fel de impozit pe profit."


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-10-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE