2021-05-10 02:38

Guvernul acordă ajutoare de peste 600 milioane de lei pentru TAROM și Blue Air

 |  23:20
Guvernul acordă ajutoare de peste 600 milioane de lei pentru TAROM și Blue Air

Guvernul a adoptat, vineri, o Ordonanţă de Urgenţă privind acordarea unor ajutoare de stat pentru TAROM şi Blue Air, a anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

El a precizat că Ordonanţa de Urgenţă adoptată are în vedere instituirea cadrului legal pentru acordarea unor ajutoare de stat societăţii comerciale Compania Naţională TAROM SA şi societăţii comerciale Blue Air Aviation SA pentru compensarea pierderilor provocate de pandemia de COVID-19.

"Este vorba de o Ordonanţă de Urgenţă prin care se asigură accesul acestor companii din industria de aviaţie - aşa cum a fost de altfel reglementat şi în alte state europene - la garanţii de stat pentru obţinerea unor credite pentru compensarea, asigurarea nevoilor de finanţare a acestor companii în condiţiile în care acestea au suferit pierderi masive ca urmare a pandemiei de coronavirus. În cazul de faţă, vorbim de garanţii de stat pentru TAROM în sumă de 317 de milioane lei, iar pentru Blue Air - 300 de milioane lei", a arătat Dancă, la finalul şedinţei de Guvern, conform Agerpres


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-08-14Parerea ta...

SABOTAJ
15 Aug 2020

Calea ferata , cind se da in folosinta ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE