2021-07-26 23:46

Grapini – Din iulie, este posibil impozit pe venitul microîntreprinderilor de 1,5%

 |  14:47
Grapini – Din iulie, este posibil impozit pe venitul microîntreprinderilor de 1,5%

Guvernul pregăteşte o serie de modificări fiscale extrem de importante, ce ar urma să se aplice chiar din acest an, în prim plan fiind măsurile prin care mediul de afaceri să plătească impozitele corect.

“Sunt hoteluri de cinci stele în România care nu au plătit niciodată impozit pentru că nu au făcut niciodată profit”, a declarat vineri, la Oradea, ministrul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Turismului şi Mediului de Afaceri, Maria Grapini, la Conferinţa regională “Arhitectura transfrontalieră a construcţiilor”, organizată de Federaţia Patronilor Bihor, precizează Agerpres. “Firul roşu” al strategiei pe care o urmăreşte în funcţia de ministru este, a declarat Maria Grapini, “să se facă etică în mediul de afaceri”, obiectiv pentru care, de la instalarea sa, a demarat, cu acceptul premierului Ponta, un studiu legat de primele o sută de companii datornice statului, pentru care se vor propune 'măsuri dure' de recuperare a datoriilor.

“Vreau să vă spun că banii de la aceşti primii o sută mari datornici sunt egali cu impozitul plătit de 430.000 de IMM-uri în 2012. Dacă nu vom face o limpezire, curăţire şi etică în afaceri, orice guvern ar veni este nevoit să pună o taxă în plus, pentru că nu are de unde să culeagă la buget. Am propus să găsim, legislativ, măsuri foarte dure pentru cei care nu au plătit. Sunt operatori economici care de 20 de ani au plătit zero lei zero bani la buget, asta în timp ce microîntreprinderile au plătit timp de 20 de ani”, a precizat Maria Grapini.

“Din luna iulie se va face impozitare pe sumă fixă, dar nu este impozit forfetar. Pentru că nu e în funcţie nici de cifră de afaceri, nici de profit. Pentru că pe cifră de afaceri 3% la microîntreprinderi, acum, se face evaziune, nu se înregistrează cifra de afaceri; pentru microîntreprinderi vestea bună e că vrem să-l scădem la 1,5% din iulie”, a spus Maria Grapini.

Memorandum pe turism

În legătură cu strategia în turism, Maria Grapini a menţionat că ministerul a elaborat un memorandum, ce va fi analizat în proxima şedinţă de guvern, ca bază pentru un proiect legislativ, prin care să se delimiteze zone de interes naţional în România pentru turism. “Nu oraşe sau localităţi. Zone. Dar pentru aceste zone de interes naţional se face, ca la carte, un plan urbanistic zonal şi nimeni nu-l mai schimbă, consilieri din nu ştiu ce comună. Că aşa-i în altă lume. Toţi cei care au abandonat hotelurile pe litoral strică şi aduc prejudicii celor corecţi”, a subliniat ministrul. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639877-05-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE