2020-12-04 22:23

Gata: Scenariul ANUNȚAT de noul premier al Franței

 |  20:59
Gata: Scenariul ANUNȚAT de noul premier al Franței

Jean Castex abia l-a înlocuit pe premierul francez Edouard Philippe, în condițiile în care Macron încearcă să recâștige din popularitate. Abia numit, Castex a lovit din plin.

O criză socială și economică „începe” în Franța, pe fondul persistenței crizei din sănătate. Asfel a prezentat “scenariul” ce se prefigurează în Franța noul premier Jean Castex, în primele sale comentarii către mass-media, după numirea sa, cu o zi mai devreme, de către președintele Emmanuel Macron.

Castex a vorbit după ce a vizitat uzina producătorului de semiconductori X-Fab France din Corbeil-Essonnes, în apropiere de Paris, alegând fabrica drept un simbol al „situației actuale și a obiectivelor noastre”, a spus el, potrivit stiri.tvr.ro. Dincolo de un obiectiv pe termen scurt de reducere a creșterii șomajului cauzat de criza Covid-19, obiectivul final al guvernului este de a oferi noi locuri de muncă în Franța și de a sprijini industriile expuse concurenței.

“Nu putem pierde timp alegând persoane"

Numit vineri, Jean Castex, responsabil anterior de strategia de ieşire din izolare a Franţei, a făcut cunoscut că vrea să anunţe componenţa noului său guvern cât mai rapid posibil. "Cu cât mai repede, cu atât mai bine", a spus el într-un interviu pentru Journal du Dimanche.

El a precizat că are în vedere înainte de toate "operaţionalitatea miniştrilor" pentru că doreşte ca aceştia să fie capabili, indiferent de unde vin, "să intre în acţiune imediat". "Avem nevoie de personalităţi puternice pentru a acţiona rapid şi care să fie la înălţime. Nu putem pierde timp alegând persoane", a adăugat el, precizând că îşi va clarifica intenţiile în discursul de politică generală înainte de jumătatea lunii iulie.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-07-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE