2023-10-04 20:15

FONDURI pentru fermierii afectați de secetă. Anunțul premierului Ciucă

 |  19:02
FONDURI pentru fermierii afectați de secetă. Anunțul premierului Ciucă

Guvernul aprobă, în ședința de miercuri, fonduri pentru fermierii care au avut de suferit de pe urma secetei de anul trecut.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, înainte de ședința Guvernului, că Executivul va analiză și aproba o decizie în ceea ce privește asigurarea fondurilor pentru fermierii care au avut de suferit de pe urma secetei pedologice de anul trecut.

Suma totală prevăzută în document este de 300 de milioane de lei.

"De asemenea, analizăm măsurile la nivelul Ministerului Energiei și Ministerului Economiei pe care le vom lua pentru asigurarea unor scheme de ajutor pentru marii consumatori.

Din analizele pe care le-am primit de la Institutul Național de Statistică a rezultat nevoia de a sprijini industria. Industria, din păcate, a avut un trend descrescător, desigur, au fost și consecințele a ceea ce a însemnat criza energetică și în această criză a lanțurilor de aprovizionare cred că, prin aceste măsuri, putem să revenim pe o speranță prin care industria românească să reintre pe un trend crescător", a afirmat prim-ministrul.

În plus, se va aproba, probabil joi, o ordonanță de urgență cu lista spitalelor care beneficiază de finanțare prin Banca Europeană de Investiții.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-05-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE