2021-07-28 16:04

EXPERTUL TĂU ÎN ASIGURĂRI. Care sunt avantajele asigurării private de sănătate?

 |  12:02

In conditiile in care sanatatea reprezinta pentru oameni  bunul  cel mai de pret, subscrierile pe piata asigurarilor de sanatate in anul 2012 au inregistrat un volum de aproximativ 20 de milioane de euro, o rata de penetrare cu mult sub nivelul potentialului pietei  din Romania.

Cu sprijinul OMNIASIG, una  dintre cele mai mari companii de profil, in ultimele saptamani am analizat oferta dedicata persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor, atat la nivelul serviciilor oferite, cat si prin prisma solutiilor pentru accesarea acestora. Asadar, care sunt avantajele asigurarii private de sanatate? Alegem asigurarea privata de sanatate sau un abonament la o clinica?

Abonamentele de sanatate la clinicile specializate sunt legale in Romania, in comparatie cu alte tari unde aceste servicii  sunt oferite exclusiv de asiguratori. Se poate remarca o tendinta in acest sens si pe piata romaneasca, asiguratorii oferind o libertate mai mare in alegerea furnizorilor de servicii de sanatate.

Asigurarea privata  de sanatate reprezinta o alternativa pentru accesarea serviciilor medicale private la un pret avantajos. Costul unei astfel de asigurari este mai mic decat costul serviciilor medicale din sistemul privat suportate de catre client , in cazul in care nu este posesorul acestui tip de polita.

Avantajul major al asigurarii de sanatate de tip multiclinic este accesul facil la o retea nationala de clinici partenere. Astfel, indiferent de judetul in care locuieste persoana asigurata, acesta va beneficia de serviciile medicale fara a necesita deplasari  lungi.

Totodata, clientii pot solicita extinderea listei de furnizori agreati de catre asigurator.

In vederea mentinerii si cresterii satisfactiei clientilor, companiile de asigurare exercita o functie de control inclusiv asupra calitatii servicii medicale furnizate de clinicile partenere.

Avantajele intrinseci ale asigurarii de sanatate sunt reprezentate de fapt  de serviciile in sine. Recapituland,  asigurarea de sanatate protejeaza persoana asigurata in caz de imbolnavire sau ranire urmarea a unui accident. In functie de optiuni, avem la dispozitie planul de asigurare potrivit, spre exemplu, in cazul produsului OMNIASIG, avem OMNISANA – Alb, Rosu sau Verde.

Devenind asigurati, in caz de nevoie, avem acces la servicii de sanatate oferite prin intermediul unei retele nationale de furnizori, clinici si cabinete medicale partenere.

In calitate de asigurat, avem la dispozitieconsultatii de medicina generala ; asistenta medicala in ambulatoriu - consultatii medicale de specialitate; investigatii paraclinice: analize de laborator pentru patologie de rutina sau specifica;manopere diagnostice si terapeutice pe specialitati: alergologie, cardiologie, pneumologie , dermato-venerologie, oftalmologie, ORL, reumatologie; examinari radiologice si investigatii cu ultrasunete; investigatii inalta performanta – RMN, CT, Scintigrafie, Angiografie etc.; mici interventii chirurgicale;servicii de spitalizare;coplata dispozitivelor oftalmologice - rame ochelari, lentile simple, bifocale;  consultanta medicala telefonica 24 de ore din 24.

Mai mult, in cazul internarii intr-un spital de stat, in baza cererii si a documentelor justificative, beneficiem de plata indemnizatiei de spitalizare.

Accesarea serviciilor medicale, inclusiv celor spitalicesti, se face cu ajutorul Call-Center-ului disponibil 24 ore din 24, 7 zile din 7.

Pentru IMM – uri si corporatii, planurile de acoperire sunt disponibile si in versiunea Plus, cu servicii de medicina muncii ce cuprind:  examenul medical  initial; avizul de aptitudine la angajare; examenul medical  periodic; eliberarea fiselor de aptitudine; monitorizarea starii de sanatate a angajatilor; consultatii spontane solicitate de angajati pentru simptome pe care le atribuie conditiilor de munca; consilierea serviciului de securitatea muncii pentru evaluarea riscurilor de imbolnavire profesionala, reabilitare si reconversie profesionala.

Accesarea serviciilor de medicina muncii prin intermediul asigurarii de sanatate aduce avantaje prinurmarirea si gestionarea centralizata a fiselor de aptitudini, evidenta valabilitatii fiselor de aptitudine ale angajatiilor si programarea serviciilor medicale de medicina muncii pentru angajatii ale caror fise de aptitudini expira.

In concluzie, asigurarea privata de sanatate, cu sau fara o reforma a sanatatii, cu sau fara deduceri fiscale,  ofera accesul la servicii medicale perfomante, eliminand timpii de asteptare si eventualele plati informale.

Citiţi şi:


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639880-05-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE