2024-04-25 00:20

Electrica SA, amendată pentru nerespectarea legii privind racordarea prosumatorilor la rețelele de energie

 |  14:04
Electrica SA, amendată pentru nerespectarea legii privind racordarea prosumatorilor la rețelele de energie

Autoritatea Națională de Reglemenatre în Domeniul Energiei (ANRE) a finalizat o acțiune de control desfășurată la societatea Distribuție Energie Electrică România SA, în zona de competență a fostei Societăți de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord. S-a verificat respectarea prevederilor legale privind racordarea prosumatorilor (consumatori care își produc singuri energia din surse regenerabile) la rețelele de energie electrică.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că operatorul de distribuție a stabilit incorect soluții de racordare generând, astfel, costuri suplimentare pentru prosumatori. Totodată a furnizat prosumatorilor, prin intermediul paginii de internet, informații incomplete privind documentația necesară racordării la rețeaua de energie electrică și a a completat incorect conținutul Avizelor Tehnice de Racordare (ATR) și al Certificatelor de Racordare (CR).

Electrica a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 155.000 lei și este obligată să ia măsuri și termene de conformare în vederea remedierii situațiilor neconforme constatate.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-22



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE