2024-07-25 15:20

Doar șase din zece companii au bugetat majorări salariale în 2023

 |  10:04
Doar șase din zece companii au bugetat majorări salariale în 2023

Şase din zece companii active pe piaţa din România au bugetat, pentru 2023, măriri salariale pentru acest an, în condiţiile în care, anul trecut, 73,7% au adoptat această măsură, relevă datele celui mai recent sondaj derulat de o platformă de recrutare online.

Conform eJobs, un sfert dintre respondenţii sondajului spun că salariile nu vor creşte cu mai mult de 5% anul acesta, în timp de 37,5% au programate măriri între 5% şi 10%, comparativ cu anul trecut. 20,8% anunţă majorări între 10% şi 20%, iar 12,5% spun că vor fi ajustate cu inflaţia.

De asemenea, peste două treimi (68,2%) dintre angajatorii români susţin că majorările salariale vor viza toţi angajaţii din companie, dar 18,2% declară că fiecare manager de departament va decide ce angajaţi vor primi salarii mărite, în funcţie de performanţa acestora. În acelaşi timp, 9,1% au bugetat creşteri în special pentru angajaţii din poziţii "entry level", iar 4,5% că le vor direcţiona către specialiştii din companie, ca metodă de retenţie.

"21% dintre angajatorii care au luat parte la sondaj spun ferm că nu vor aplica o astfel de măsură în 2023, iar principalul motiv pe care îl invocă în acest sens este faptul că se tem de un posibil context economic nefavorabil, care ar putea afecta stabilitatea companiei. Un alt argument, menţionat de 12% dintre respondenţi, este legat de rezultatele financiare curente ale companiei, care nu pot susţine creşteri salariale în acest an", a explicat Ana Călugăru, director de comunicare în cadrul eJobs.

Potrivit sursei citate, principalele domenii în care sunt stabilite creşteri salariale în lunile care urmează sunt: Vânzări, Resurse umane, Producţie, Telecomunicaţii, IT, Banking şi Agricultură.

Cele mai multe dintre companiile participante la sondaj sunt din Bucureşti (47,7%), următoarele judeţe, din punctul de vedere al reprezentativităţii, fiind Cluj, Mureş, Prahova, Braşov, Constanţa, Timiş, Bacău şi Suceava.

Sondajul a fost realizat în luna februarie pe un eşantion de 130 de companii angajatoare.

Lansată în anul 1999, eJobs este prima platformă de recrutare din România şi liderul pieţei locale de profil, care, începând din 2012 a devenit parte a grupului Ringier AG, compania internaţională de media localizată în Zurich, Elveţia.

La ora actuală, pe eJobs.ro sunt disponibile peste 30.000 de locuri de muncă. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE