2020-11-30 10:39

Decizie în Parlament: Cine va CONDUCE ASF, ANRE și Consiliul Legislativ

 |  18:53
Decizie în Parlament: Cine va CONDUCE ASF, ANRE și Consiliul Legislativ

Parlamentul a votat mai multe numiri în funcții de conducere, la vârful unor instituții controlate de forul legislativ. Este vorba despre șefia ASF, un post de vicepreședinte și doi membri în Consiliul de Regelementare al ANRE, dar și de doi președinți de secție la Consiliul Legislativ.

Președinte al ASF va fi Nicu Marcu, fost parlamentar USL, propus de PNL, dar considerat un apropiat al președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Marcu este susținut și de PSD, dar și de Pro România. Nicu Marcu este actualul vicepreședinte al Curții de Conturi, iar plecarea sa la ASF lasă un loc liber pe care va fi mutat socrul lui Victor Ponta, Ilie Sârbu. Sârbu a prins doar un rest de mandat în funcția de consilier de conturi, iar pentru a rămâne pe o poziție în instituție poate fi mutat doar pe alte resturi de mandat, pentru că legislația nu permite două mandate consecutive. Mandatul lui Ilie Sârbu, numit la Curte în 2015, expiră anul acesta.

Numirile la Curtea de Conturi au fost amânate tocmai pentru a se oficializa plecarea lui Nicu Marcu la ASF, urmând ca în perioada următoare să fie stabilită o nouă ședință de plen reunit pentru a fi votate și aceste numiri.

Liberalii au obținut funcția de vicepreședinte al ANRE, acolo unde va merge Mircea Man, deși inițial liberalii îl susțineau pe Teodor Atanasiu. La ANRE, PSD-ului i-au revenit două numiri, ambele în Comitetul de Reglementare, unde ar urma să fie trimiși Marian Neacșu și Valeriu Steriu. 

De asemenea, tot miercuri, Parlamentul a aprobat și propunerile pentru Consiliul Legislativ. Ambele numiri au fost făcute de PSD, urmând să fie trimiși în Consiliul Legislativ fostul judecător al Curții Constituționale, Toni Greblă și Mariana Moț, fost secretar de stat în Ministerul Justiției.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-06-24

In legatura cu acest articol...

Sesizare la Parlament, ASF și ANPC privind grave nereguli la calculul RCA
Parerea ta...

ROMANIA TREZESTE-TE
24 Iun 2020

BURGHEZIA COMUNISTA E IN DEZVOLTARE VERTIGINOASA , CLASA POLITICA A POLITRUCILOR E IN CONTINUARE DE TOT KKT-ul lumii, POPULIMEA ROAMNIEI INCA E IN ADORMIRE.....DUPA 30 DE ANI.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE