2024-04-23 18:51

Decizie de interes pentru fanii rețelelor Auchan și Carrefour: Tranzacția a fost anulată

 |  20:29
Decizie de interes pentru fanii rețelelor Auchan și Carrefour: Tranzacția a fost anulată

Carrefour a decis să renunţe la o posibilă fuziune cu Auchan, după ce cei doi retaileri francezi au purtat discuţii exploratorii în ultimele luni, a relatat sâmbătă publicaţia Le Figaro, citată de Reuters.

Decizia a fost luată joi de comitetul strategic al Carrefour, la recomandarea directorului general Alexandre Bompard, care a considerat că o astfel de tranzacţie ar fi prea complicată. Reprezentanţii Carrefour şi Auchan nu au putut fi contactaţi pentru comentarii.

Le Monde a scris la sfârşitul lunii septembrie că Bompard analizează opţiunile pentru consolidarea sectorului şi că grupul pe care îl conduce a discutat cu familia Mulliez, care controlează Auchan. Carrefour a anunţat în iunie că a început să analizeze diferite posibile consolidări, vânzări sau unificări ale filialelor din străinătate, dar că nu a luat nicio decizie referitoare la vânzarea unor active.

În ianuarie, compania canadiană Alimentation Couche-Tard a renunţat la o ofertă de 16,2 miliarde de euro pentru Carrefour, după ce guvernul francez s-a opus acordului, citând îngrijorări legate de securitatea alimentară.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-10-11



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE