2021-07-26 23:00

Constantin Niţă: Nu trebuie să ne mai temem de China. Experienţa lor ne este utilă

 |  15:20
Constantin Niţă: Nu trebuie să ne mai temem de China. Experienţa lor ne este utilă

Conform ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă, România şi China vor semna în 2014 mai multe acorduri în domeniul energetic. Niţă susţine că investitorii chinezi sunt interesaţi de reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă şi hidrocentrala de la Tarniţa.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a declarat marţi că mai multe companii chineze s-au arătat interesate să investească peste cinci miliarde de euro în proiecte energetice în România. Primele contracte ar urma să fie semnate în 2014.

„Nu trebuie să ne mai temem de China. Experienţa lor ne este utilă”, a spus ministrul.

Politicianul PSD a adăugat că investitorii chinezi s-au arătat interesaţi de proiectul reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, de hidrocentrala cu acumulare prin pompaj de la Tarniţa-Lăpuşteşti, de termocentrala Rovinari şi de reabilitarea grupurilor 3 şi 4 de la termocentrala Mintia-Deva. Ministrul susţine că proiectele au rolul de a reduce emisiile de carbon şi de a echilibra sistemul.

„Sper ca România să reprezinte tigrul economic al Europei, aşa cum spunea premierul Chinei”, a adăugat Constantin Niţă.

Agenţia Agerpres informează că proiectul reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă reprezintă cel mai mare proiect de investiţii din istoria României şi este estimat la un cost de 6,45 miliarde de euro. Proiectul hidrocentralei de la Tarniţa presupune investiţii de 1,3 miliarde de euro.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-11-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE