2020-12-04 10:00

Cîțu: România trece prin cea mai DIFICLĂ perioadă pentru economie din ultima sută de ani

 |  13:13
Cîțu: România trece prin cea mai DIFICLĂ perioadă pentru economie din ultima sută de ani

Actuala criză economică e mai gravă decât Marele Crah din 1929, a declarat, vineri seara, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, referindu-se la cele două crize cu care se confruntă România în prezent.

"Trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultima sută de ani. În primul rând că n-a mai existat o criză dublă, una de sănătate şi una economică. Este mai rău decât în criza economică din 1929. Este mai rău decât în timpul Marelui Crah din 1929", a spus Florin Cîţu.

Ministrul Finanţelor afirmă că, în același timp, ctuala criză economică este cea mai mare criză înregistrată pe timp de pace.

"Să ştiţi că pe timp de pace nu s-a oprit niciodată economia aşa cum s-a oprit acum, niciodată nu s-au oprit companiile aşa cum s-au oprit acum. Vorbim de timp de pace, pe timp de pace este cea mai mare criză", a subliniat Cîţu.

"Marele Crah" din toamna anului 1929, momentul în care s-a prăbuşit Bursa de pe Wall Street, e considerată una din cauzele principale ale Marii Crize Economice din 1929-1933, care a provocat, printre altele, o creştere masivă a şomajului atât în SUA, cât şi în Europa.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-06-27Parerea ta...

VORBESTI DE CRAH
27 Iun 2020

Ma faci sa rad si n am voie Bai onanie dementa .mi se pare ca deabia acum ai realizat ce dezastru ai provocat in economia acestei tari ,in ce rahat ne ai bagat si cum ai amanetat tu viitorul copiilor nostri pe 30 de ani la dobanda astronomica
DON
30 Iun 2020

Nu am prins vremurile respective,dar totusi se pare ca ,dupa cel de-Al Doilea Razboi,cand ,,prietenii ,,de la est erau in ,,vizita ,,la noi pana prin 1960,era mai rau din punct de vedere economic si al nivelului de trai(seceta 1946,marfuri pe ,,puncte,Sovromurile,fabrici ,,mutate in URSS,plata despagubiriilor de razboi e.t.c.)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE