2023-02-04 10:58

Cine va beneficia de prețuri PLAFONATE la energie electrică

 |  20:44
Cine va beneficia de prețuri PLAFONATE la energie electrică

Senatul a aprobat Ordonanța care stabilește plafonarea prețului energiei electrice. Au fost 85 de voturi pentru, 35 de abțineri și niciunul împotrivă. Astfel, familiile cu cel puțin 3 copii la școală vor beneficia de preț plafonat pentru energie. În plus, facturile din această iarnă ar urma să fie calculate pe baza consumului raportat în fiecare lună, nu cel de anul trecut, cum era inițial prevăzut în Ordonanța care plafonează prețurile la energie.

Senatorii au fost de acord să acorde prețuri plafonate tuturor gospodăriilor cu un consum lunar mai mare de 255 de kilowați oră. De exemplu, o persoană care consumă lunar 295 de kilowați oră va plăti 80 de bani pe kilowat oră pentru primii 255 de kilowați oră, iar pentru diferența de 40 de kilowați oră se va aplica prețul din contract.

Dacă modificările aduse în Senat Ordonanței care plafonează prețurile la energie vor trece și de votul final al Camerei Deputaților, familiile cu 3 copii sau mai mulți vor plăti un preț mai mic pentru fiecare kilowatt oră. 68 de bani vor plăti acele familii, doar dacă respectivii copii sunt înscriși într-o forma de învățământ de stat.

Ordonanța modificată a extins și lista celor care beneficiază de energie la costuri plafonate. Un ajutor mai ales pentru bolnavii care folosesc concentratoare de oxigen: aceștia vor plăti 68 de bani pe kilowatt oră.

„Prețul energiei pentru lăcașele de cult, pentru producătorii de medicamente, un lucru extrem de important, pentru că acolo, cum bine știți, marea majoritate a medicamentelor produse de industria românească a medicamentelor au prețuri plafonate de Ministerul Sănătății. Și nu în ultimul rând, am introdus și serviciile publice”, a explicat Daniel Zamfir, senator PSD pentru Euronews.

După adoptarea modificărilor Ordonanței în Senat, proiectul merge la Camera Deputaților, care este for decizional.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-09-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE