2021-10-25 13:22

CERT-RO avertizează asupra unor e-mailuri care pretind a fi transmise de Banca Transilvania

 |  17:44
CERT-RO avertizează asupra unor e-mailuri care pretind a fi transmise de Banca Transilvania

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează asupra mai multor e-mailuri care pretind a fi transmise clienţilor de Banca Transilvania, și care au fost reclamate recent de către utilizatorii de internet.

"Verificaţi cu atenţie sursa mesajului, iar atunci când nu sunteţi siguri, verificaţi transmiterea lui cu expeditorul. Infractorii cibernetici se folosesc mereu de identitatea vizuală a brandurilor cu reputaţie şi încearcă să impersoneze compania în relaţia cu clienţii ei", notează specialiştii CERT-RO pe pagina sa de Facebook. Un exemplu de atac maliţios este "o mostră de e-mail trimis de o adresă compromisă de atacatori, care pretinde a fi de la Banca Transilvania", cu scopul de a infecta utilizatorului cu #malware, dacă acesta accesa link-ul din mesaj.

De obicei, astfel de atacuri caută infectarea dispozitivului cu software maliţios care caută să extragă date despre utilizator, în special date financiar-bancare, cum ar fi date de card, credenţiale de autentificare la servicii de internet banking etc, mai notează CERT-RO.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE