2024-04-26 01:10

Ce SOLUȚII propune Ministerul Energiei pe termen lung pentru mineri

 |  18:06
Ce SOLUȚII propune Ministerul Energiei pe termen lung pentru mineri

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a declarat că Guvernul dorește să finalizeze separarea Complexului Energetic Hunedoara în două entități, una care să conțină termocentrala de la Paroșeni, iar alta cu termocentrala de la Mintia, „care se va duce probabil către consiliul județean”.

„Am fost întrebat despre o strategie pe termen mediu a Complexului Energetic Hunedoara și le-am spus despre separarea Complexului Energetic Hunedoara în două entități. O entitate care să conțină termocentrala de la Paroșeni, cu cele patru active miniere, cele patru mine pe care le avem, (...) și termocentrala de la Mintia, separat, care se va duce probabil către consiliul județean. Știți foarte bine, marți am avut o întâlnire la minister cu președintele consiliului județean, prefectul, sindicatele, absolut toate sindicatele, și am stabilit pașii următori care trebuie făcuți. Suntem în grafic, ne grăbim, vrem ca într-o lună, o lună și jumătate, două luni să finalizăm această împărțire a complexului, această entitate, și să rezolvăm problema pe termen mediu a locurilor de muncă de acolo”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Referitor la angajările fictive de la Complexul Energetic Hunedoara, ministrul Energiei a declarat: „Am primit în ultima perioadă – și după ce am declarat (despre angajările fictive, n.r.) – foarte multe informații despre ceea ce se întâmplă acolo. Pe toate le centralizez, le voi trimite Corpului de Control și vor urma niște controale în acea zonă, pentru a verifica aceste aspecte”.

Întrebat dacă situația minerilor din Valea Jiului este rezolvată în acest moment, demnitarul a afirmat: „Da, inclusiv despre acest lucru am fost întrebat de o doamnă colegă deputat. Da, acest lucru este rezolvat. Sunt două acte normative – unul care rezolvă problema drepturilor de natură salarială și celălat care rezolvă problema drepturilor care nu sunt de natură salarială, exact așa cum a promis doamna ministru Turcan. În zilele acestea, zilele următoare, în această săptămână, se rezolvă aceste chestiuni”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-25



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE