2020-12-05 19:30

Ce SOLUȚIE pregătește Guvernul pentru firmele private

 |  21:49
Ce SOLUȚIE pregătește Guvernul pentru firmele private

Statul ar putea deveni partenerul unor companii private, intrând în acționariatul lor, pentru a le ajuta să treacă peste perioada de criză economică, a declarat ministrul de finanțe, Florin Cîțu, duminică seara, la Digi24. El a spus că aceasta este una dintre măsurile din pachetul pe care Guvernul îl pregătește pentru perioada următoare, când ridicarea stării de urgență nu va mai face posibilă menținerea de la bugetul de stat a șomajului tehnic.

El a arătat că s-a uitat la experiența unor țări în criza din 2008 și a menționat exemplul Elveției

Florin Cîțu a arătat că obiectivul este ca cei peste 600.000 de oameni care sunt în șomaj tehnic acum să poată reveni în producție și de aceea este nevoie de încurajarea companiilor din domeniul privat. „Spiritul antreprenorial nu-l poate ucide nimeni”, consideră ministrul de finanțe.

Multe dintre aceste companii s-ar putea să nu mai fie „bancabile” și atunci, un parteneriat cu statul ar putea oferi băncilor garanția necesară pentru a le acorda împrumuturi. Intrând în acționariat, comportându-se ca un investitor direct, statul aduce garanția necesară, a arătat Florin Cîțu la Digi24

El a mai spus că vehiculul prin care statul investește în companii private, de pildă printr-o bancă, încă nu a fost stabilit. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-04-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE