2020-10-24 09:47

Când și la ce interval va circula trenul pe linia Gara de Nord - Aeroportul Otopeni

 |  14:28
Când și la ce interval va circula trenul pe linia Gara de Nord - Aeroportul Otopeni

Directorul general al CFR Călători, Dan Costescu, a declarat miercuri că un singur tren va circula de la Gara de Nord spre Aeroportul Otopeni, iar intervalul de succedare va fi de 50 de minute. Iaugurea liniei este programată în luna decembrie a acestui an.

"Este posibil în acest moment, când încărcarea este mică - la începutul exploatării unei linii tot timpul încărcarea este mai mică - ar fi posibil să avem 50 de minute, pentru că mai sunt şi alte trenuri în grafic. De exemplu, dacă nu ar fi trenurile de Galaţi, ne-am duce undeva la 30 şi ceva de minute. Lucrurile se pot îmbunătăţi. În acest moment se fac pregătirile tehnice pentru punerea în funcţiune, a spus Costescu, citat de Agerpres.

"Materialul rulant este pregătit. Pentru intervalul care ni se oferă în acest moment de către (CFR - n.r.) Infrastructură, este suficient un singur automotor, pentru că distanţa este foarte mică", a precizat reprezentantul operatorului feroviar.

Potrivit acestuia, trenul respectiv, chiar dacă are 15 ani, este cel mai nou din România şi are o capacitate de 70 sau de 110 locuri, în funcţie de configuraţie.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE