2021-07-28 17:57

Bank of Cyprus România are un cumpărător

 |  19:07
Bank of Cyprus România are un cumpărător

O bancă românească a depus ofertă neangajantă pentru preluarea sucursalei Bank of Cyprus, dar finalizarea tranzacţiei este responsabilitatea autorităţilor din Cipru, afirmă şeful supravegherii BNR, Nicolae Cinteză, precizând că, în cazul unui eşec, vor fi garantate depozitele de sub 100.000 de euro.Referitor la banca interesată să achiziţioneze sucursala Cyprus Bank din România, principalul nume vehiculat ar fi BancaTransilvania, zvon întărit şi de faptul că persoanele cu conturi la instituţia cipriotă pot scoate bani fără comision de la bancomatele BT.

Directorul Direcţiei Supraveghere din BNR a mai afirmat, într-un interviu acordat Mediafax, că în urma discuţiilor cu banca centrală din Cipru şi Autoritatea Bancară Europeană, BNR a fost doar notificată de suspendarea temporară a activităţii sucursalei din România în scopul identificării unei soluţii de către autorităţile cipriote, dar competenţa aparţine integral şi exclusiv autorităţilor cipriote. “Am fost informaţi că există un cumpărător, iar acesta ne-a confirmat depunerea unei oferte neangajante. Noi am luat notă de aceste informaţii şi, după cum bine cunoaşteţi, banca centrală nu se poate implica în asemenea tranzacţii comerciale. Ce vă pot spune în acest moment este că, în situaţia în care tranzacţia de vânzare se materializează, portofoliul sucursalei va fi preluat de instituţia de credit care cumpără şi va fi garantat prin legislaţia aplicabilă în materie.

Potrivit site-ului Bank of Cyprus, lista de taxe şi comisioane aplicabile cardurilor include şi informaţii cu privire la costurile pe care le presupune retragerea de numerar de la ATM-urile altor bănci. Astfel, această operaţiune nu este taxatăîn cazul în care sunt utilizate bancomatele Bank of Cyprus şi cele ale Băncii Transilvania. Practic, este vorba despre un parteneriat între cele două bănci susţinut de relaţia de “rudenie” dintre Banca Transilvania şi Bank of Cyprus, în condiţiile în care instituţia de credit cipriotădeţine aproape 10 procente din acţiunile băncii de la Cluj, potrivit bankinews.ro.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639877-01-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE