2024-04-18 12:52

Banca Mondială a ÎMBUNĂTĂȚIT estimările privind economia României

 |  19:02
Banca Mondială a ÎMBUNĂTĂȚIT estimările privind economia României

Banca Mondială şi-a îmbunătăţit, marţi, estimările privind evoluţia economiei României, atât pentru anul acesta cât şi pentru anul viitor.

Conform celei mai recente ediţii a raportului cu privire la perspectivele economice globale, Banca Mondială estimează că România va înregistra în acest an un avans al PIB de 6%, cu 2,5 puncte procentuale peste estimarea din ianuarie, urmând ca anul viitor să înregistreze o creştere de 4,5%, cu 0,4 puncte procentuale peste estimările anterioare. Pentru 2023, Banca Mondială prognozează în cazul României o creştere economică de 3,9%, transmite Agerpres.

Avansul economiei româneşti în acest an ar urma să fie superior celui înregistrat pe ansamblu de regiunea Europei şi Asiei Centrale (3,9%), însă Banca Mondială avertizează că, la nivel regional, riscurile rămân ridicate, având în vedere ritmul lent al campaniei de vaccinare, incertitudinea politică şi tensiunile geopolitice.

La nivel global, Banca Mondială şi-a îmbunătăţit prognoza de creştere pentru acest an cu 1,5 puncte procentuale, până la 5,6%, ceea ce înseamnă că economia mondială va înregistra cea mai puternică creştere din ultimii 80 de ani. Cu toate acestea, instituţia financiară internaţională avertizează că multe ţări, în special cele sărace, sunt lăsate în urmă şi vor avea nevoie de mai mulţi ani pentru a reveni la nivelul de dinaintea pandemiei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-08

In legatura cu acest articol...

Ministrul Sorin Cîmpeanu promite o nouă Lege a Educației. Când va fi gata

COVID. România a depășit pragul de 4 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze

România nu scapă de MCV. Ce reproșuri și laude i se aduc justiției

Vaccin cu MICI și muștar! Ce primar a luat inițiativa pentru cei imunizați




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE