2024-04-23 14:31

Austria sărbătorește! Și-a REDUS mult dependența de gazul rusesc

 |  16:30
Austria sărbătorește! Și-a REDUS mult dependența de gazul rusesc

Austria a reușit să își reducă cu succes dependența de gaze din Rusia, a anunțat luni pe Twitter ministrul pentru acțiune climatică al țării, transmite CNN.

Ponderea Rusiei în totalul livrărilor de gaze către Austria a scăzut de la 79% în februarie la 21% în septembrie, a declarat Leonore Gewessler.

"Aș dori să le mulțumesc tuturor celor care au ajutat - furnizorilor de energie care au lucrat pentru a găsi noi țări de aprovizionare și tuturor oamenilor care au reușit să economisească energie acasă", a spus ea.

"Un lucru este clar: nu am ajuns încă la capătul drumului. Vom fi cu adevărat liberi doar atunci când ne vom putea lipsi complet de gazul rusesc. Lucrăm la acest lucru în fiecare zi, la viteză maximă".

Ministerul austriac pentru acțiune climatică a postat pe Twitter un grafic care arată că importurile din alte surse au crescut în mod corespunzător. Norvegia este acum un important furnizor alternativ de gaz, a precizat acesta.

" În timp ce aproximativ o treime din volumele furnizate anterior ajung în Austria prin ruta ucraineană din Rusia, importurile de gaz din Germania se află în prezent la un nivel record", a transmis ministerul pe Twitter.

Rezervele de gaze austriece sunt acum umplute la 95,53% din capacitate, a adăugat acesta.

Multe economii europene au depus eforturi pentru a-și reduce dependența de importurile de combustibil rusesc de când Moscova a invadat Ucraina.

Sursa: TVR


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE