2024-04-20 06:02

Auchan renunță la casieri, statul vrea să impună TAXĂ pentru self-pay și reduceri pentru cumpărători

 |  20:52
Auchan renunță la casieri, statul vrea să impună TAXĂ pentru self-pay și reduceri pentru cumpărători

După ce un mare lanţ de magazine din România a anunţat că va renunţa la casieri, politicienii au găsit deja o modalitate prin care să nu pierda bani la bugetul de stat.

Instalarea unei case rapide ar putea aduce lunar, la stat, aproximativ 1.200 de lei, iar pentru clienții care preferă să își scaneze singuri alimentele ar putea fi introduse reduceri în magazin. Social-democrații sunt cei care au venit cu această propunere. Ei spun că modelul este deja implementat în Belgia, acolo unde fiecare magazin care instalează o casă rapidă de tip self pay trebuie să plătească și o taxă la stat.

Cei din PSD au calculat și suma: 1.200 de lei pe lună pentru fiecare aparat. Vor fi însă beneficii pentru clienți, reduceri cuprinse între 1% și 5%. Propunerea prevede și ca la aceste case rapide să existe asistență umană, care să ajute clienții ce întâmpină probleme.

Marți va avea loc o discuție în cadrul coaliției de guvernare și rămâne de văzut dacă social-democrații îi vor convinge pe liberali că aceasta este cea mai bună soluție, transmite Observator.

Retailerul francez Auchan a decis să renunţe la casieri în favoarea serviciilor self-service. Procesul se va implementa treptat, în prezent doar 12 magazine Auchan din București, Cluj, Constanța, Brașov, Iași și Timișoara sunt echipate cu noul sistem de case, urmând ca până în 2025 acesta să fie disponibil în toate unitățile rețelei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-07

In legatura cu acest articol...

Un MILION de români merg zilnic în mall

Ministerul Agriculturii gazduiește Târgul de Primăvară

Permis de conducere DIGITAL în UE. Cum ar putea arăta

Ministrul Muncii anunță un număr RECORD de contracte de muncă după impozitarea contractelor part-time




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE