2022-01-19 13:11

Au fost reluate lucrările la PASAJUL Doamna Ghica. Nicușor Dan a spus când va fi totul gata

 |  22:04
Au fost reluate lucrările la PASAJUL Doamna Ghica. Nicușor Dan a spus când va fi totul gata

Lucrările la pasajul Doamna Ghica, unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din București, au fost reluate vineri, după o pauză extrem de lungă, care i-a scos din sărite pe oamenii din zonă și pe șoferii care tranzitează zilnic intersecția. Primarul Capitalei Nicușor Dan a fost prezent la revenirea muncitorilor pe șantier și spune că acum sunt bani pentru ca lucrarea să fie gata la finalul anului viitor. Constructorul dă asigurări că din această toamnă se va circula mult mai bine în zonă, deoarece toate bretelele laterale de acces vor fi terminate.

„Ne concentrăm toate eforturile pentru a debloca situația rutieră la sol, pentru a reda o anumită normalitate traficului din zonă, care este extrem de dificil pentru locuitori. Ne-am angajat ca până la începerea școlii, în septembrie, vom putea circula pe toate bretelele de acces din jurul podului”, a declarat Cristian Hiver, director general al Trustului de Clădiri Metropolitane București.

„Procedura de achiziție a tablierului metalic a fost declanșată. O să-l avem în primăvara anului viitor și la sfârșitul anului viitor o să avem întreaga lucrare terminată. La sfârșitul anului 2022, o să fie două benzi pe sens, fără linie de tramvai, însă structura podului permite atașarea unei linii de tramvai. Fosta administrație știa din 2019 că o să urmeze un blocaj financiar și totuși s-a lansat în aventura asta. La momentul în care s-au blocat conturile și deci, implicit, șantierul, lucrările erau la 48 la sută executate și 37 la sută plătite. Între timp, am reușit să deblocăm conturile și am plătit restul de bani către antreprenor”, a precizat și Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, citat de digi24.ro.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE