2024-04-20 09:46

Amenzile pentru hrănirea urșilor ar putea fi dublate sau chiar triplate

 |  19:45
Amenzile pentru hrănirea urșilor ar putea fi dublate sau chiar triplate

Secretarul de stat în Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Robert Szep, a declarat că amenzile pentru hrănirea urşilor de către persoane fizice ar putea fi dublate sau chiar triplate faţă de nivelul de acum, situat între 3.000 şi 5.000 de lei.

"Lucrăm la un proiect de act normativ pentru limitarea şi sancţionarea drastică a hrănirii exemplarelor de urs de către persoane neautorizate în apropierea localităţilor. Vom creşte cuantumul amenzilor pentru abandonările de deşeuri şi vom efectua controale mult mai riguroase în ceea ce priveşte abandonarea deşeurilor în jurul localităţilor.", a susţinut Szep.

"Din păcate, destul de puţine persoane care hrăneau urşii au fost prinse în flagrant. În ultimele două săptămâni, trei persoane au fost amendate de Jandarmerie, respectiv de colegii de Garda de Mediu. Cred că este prea puţin. Am cerut ca amenzile să fie mult, mult mai mari peste ceea ce este acum pentru persoane fizice. Acestea sunt între 3.000 şi 5.000 de lei. Noi sper să le dublăm, chiar să le triplăm aceste amenzi pentru că, din păcate, habituarea ursului se datorează şi managementului defectuos în ceea ce priveşte deşeurile", a mai afirmat secretarul de stat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-21

In legatura cu acest articol...

PSD cere Avocatului Poporului să atace la CCR ordonanța adoptată de Guvern privind uciderea urșilor agresivi

S-a dat undă verde pentru împușcarea sau eutanasierea urșilor agresivi




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE