2024-07-25 16:16

Amendă uriașă primită de un magazin Kaufland. S-a dispus oprirea temporară a activităţii la grill-ul din parcare

 |  12:00
Amendă uriașă primită de un magazin Kaufland. S-a dispus oprirea temporară a activităţii la grill-ul din parcare

Protecţia Consumatorilor a dat amenzi de 60.000 de lei în urma unei razii făcută la magazinul Kaufland din Timişoara.

Aici s-au găsit nereguli privind depozitarea unor alimente, acestea fiind retrase de la vânzare, şi s-a dispus oprirea temporară a activităţii la toneta alimentară din parcarea magazinului. Totodată, au fost descoperite nereguli legate de preţul produselor prezentate ca fiind oferte de Black Friday.

Au fost constatate mai multe abateri: la 18 din cele 28 de produse alimentare şi nealimentare, prezentate în revista Kaufland ca fiind oferte de Black Friday, controlate, s-a stabilit că, în magazinul timişorean, se comercializau la acelaşi preţ ca înaintea perioadei de campanie.

De asemenea, la toneta de alimentaţie publică plasată în parcare, în vecinătatea întrării in magazinul Kaufland Timişoara, s-au constatat: utilizarea unui cuptor necurăţat si neigienizat de mult timp, cu resturi alimentare arse şi cu depuneri în strat gros de grăsime arsă, utilizarea unor grătare electrice necurăţate, neigienizate, prezenţa unor ventilatoare, în spaţiul de frig, necurăţate şi neigienizate.

În două vitrine de frig şi una caldă, de la Kaufland, în care erau depozitate diferite sortimente de mezeluri, brânzeturi, respectiv preparate calde, aceste produse nu erau depozitate la temperatura declarată de producător prin eticheta produsului.

Astfel, CJPC Timiş a dat amenzi contravenţionale în valoare totală de 60.000 lei şi a dispus oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare afectate de regimul greşit de temperatură din vitrine şi oprirea temporară a prestării de servicii pentru toneta de alimentaţie publică de la Kaufland Timişoara.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE