2020-10-26 00:17

Un fost senator a fost CONDAMNAT definitiv la ÎNCHISOARE pentru trafic de influență

 |  15:23
Un fost senator a fost CONDAMNAT definitiv la ÎNCHISOARE pentru trafic de influență

Un fost senator de Arad a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în cazul intermedierii mitei către fost preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară şi preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor Daniel Tudor, informează News.ro.

Curtea de Apel Bucureşti a respins apelul formulat împotriva primei sentinţe dată de Tribunalul Bucureşti, iar Ovidiu Marian a fost ridicat de acasă şi dus în Penitenciarul Arad.Conform sentinţei Tribunalului Bucureşti, complementar pedepsei cu închisoarea, lui Marian i-a fost interzis pentru trei ani “exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat”. 

 “În baza art. 291 alin. 2 C. pen., dispune confiscarea de la inculpatul Marian Ovidiu a sumei de 500.000 euro sau a echivalentului în lei al acesteia, calculat la cursul stabilit de Banca Naţională a României, valabil în ziua plăţii”, a mai decis Tribunalul Bucureşti.

În 12 aprilie 2016, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Daniel Tudor, senatorul Doina Tudor (fosta sa soţie) şi pe Ovidiu Marian. Acesta din urmă, secretar general al Senatului la data faptei, a fost acuzat de trafic de influenţă.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada martie - mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat pe Daniel Tudor să primească 200.000 de euro, din suma totală de 300.000 de euro primită de fostul său soţ, pentru ca în schimb acesta, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze societatea de asigurări Carpatica, ce făcuse obiectul unor activităţi de control. Cei 300.000 de euro ar fi fost daţi lui Daniel Tudor în trei tranşe, de câte 100.000 euro, o primă tranşă, în mod direct, iar următoarele două tranşe, în mod indirect, prin intermediul soţiei sale, care cunoştea atât provenienţa cât şi scopul pentru care erau remise aceste sume de bani, spun procurorii.

Iniţial, Daniel Tudor ar fi cerut trei milioane de euro de la omul de afaceri, prin intermediul lui Ovidiu Marian. Din această sumă, Ovidiu Marian a primit 500.000 de euro, din care şi-a însuşit 200.000 de euro, iar ceilalţi 300.000 de euro au ajuns la Daniel Tudor. “În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor Daniel George a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenţiona asupra gradului de risc ridicat al societăţii) şi a impus remedierea unor deficienţe minore şi nesemnificative în raport cu situaţia financiară precară a societăţii”, au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2017-11-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE