2024-04-20 09:35

ULTIMA ORĂ: Trafic de influență cu funcții la Apele Române. Câți bani se ofereau

 |  17:10
ULTIMA ORĂ: Trafic de influență cu funcții la Apele Române. Câți bani se ofereau

Procurorii DNA au anunțat, marți, trimiterea în judecată a deputatului Mugurel Cozmanciuc, președintele PNL Neamt, pentru trafic de influență. Deputatul ar fi pretins 500.000 de lei pentru a interveni ca director la Apele Române să fie numită o anumită persoană.

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților: Cozmanciuc Corneliu-Mugurel, la data faptei și în prezent deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene a unui partid politic, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență si Marcoci Vlad, la data faptei inginer în cadrul Administrației Naționale Apele Române, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influența", a transmis, marti, DNA, potrivit Ziare.com.

Sursa citata a precizat ca a mai fost trimisa in judecata o persoana fizica, la data faptei administrator al unei societati comerciale, pentru savarsirea infractiunii de instigare la cumparare de influenta.

"In perioada 4 - 27 noiembrie 2019, inculpatul Cozmanciuc Corneliu-Mugurel ar fi pretins de la inculpatul Marcoci Vlad suma de 500.000 de lei, lasand sa se creada ca va interveni pe langa ministrul Mediului, Apelor si Padurilor din acea perioada pentru ca acesta sa numeasca in functia de director general al Administratiei Nationale "Apele Romane" (A.N.A.R.) o persoana apropiata de omul de afaceri. Banii urmau sa fie remisi in doua transe, iar cel care trebuia sa asigure plata era omul de afaceri", au precizat procurorii.

Potrivit acestora, numirea respectiva nu s-a mai produs, deoarece, in data de 21 ianuarie 2020, in functia de director general al A.N.A.R. a fost numita o alta persoana.

Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

"Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie", au mai precizat procurorii DNA.

Cozmanciuc este deputat si detine functia de presedinte al PNL Neamt.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-24



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE