2020-10-20 12:40

Turismul de pe Litoral, lovit de răzbunarea politică a lui Dragnea

 |  13:08
Turismul de pe Litoral, lovit de răzbunarea politică a lui Dragnea

Mai sunt câteva zile până la deschiderea oficială a sezonului estival, fapt pentru care autoritățile locale și Ministerul Turismului au început să se agite.

Ca să mascheze degringolada în care este acum turismul, mai ales că programul de guvernare pe acest domeniu s-a blocat din cauza amatorismului și prostiei, dar și ca să se răzbune pe liderul PSD Constanța, Felix Stroe, pentru faptul că l-a susținut pe Mihai Tudose, Liviu Dragnea l-a scos la înaintare pe ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif. Practic, baronul de Teleorman l-a însărcinat pe Trif să îi dea serios la „temelie” lui Stroe, dar și să bulverseze deschiderea sezonului estival pe Litoral, doar ca să se ştie cine e şef și, totodată, să-şi bată joc de firmele și hotelierii de pe Litoral.

Capodopera regizorului Ţuţuianu

După 100 de zile de la instalare, ministrul Turismului Bogdan Gheorghe Trif și-a dat seama, atât el, dar mai ales cei de la PSD, că a tăiat frunză la câini. Și ca acești câini să nu latre prea tare sau sa nu muște fără milă, adică oamenii de afaceri din turism, în special cei de pe Litoral, el a recurs la o șmecherie ieftină: să scoată castanele cu mâna altuia. Ca atare, l-a scos la înaintarea pe Horia Ţuţuianu - președintele Consiliului Județean Constanța,. Acesta a lansat public, pe 13 aprilie 2018, o invitație (vezi documentul în facsimil) prin care „Consiliul Județean Constanța are deosebita plăcere de a va invita să participați la o întâlnire de lucru organizată în parteneriat cu Ministerul Turismului, în data de 23.04.2018, orele 12.00, la Sala Ovală a Instituției Prefectului-Județul Constanța, pe tema deschiderii sezonului estival 2018”. Obiectul întâlnirii constă în „dezbaterea principalelor probleme cu care se confruntă operatorii de turism de pe litoral și autoritătile locale și identificarea împreună a soluțiilor aferente”. Deci, atenție, cu doar o săptămână înainte de deschiderea sezonului estival, cei de la Ministerul Turismului, adică Bogdan Trif, dar și autoritățile locale constănțene, în frunte cu prefectul Ioan Albu și președintele CJ Horia Ţuţuianu, și-au adus aminte că chiar se  deschide sezonul estival. Incredibil, dar adevărat! În schimb, Ţuţuianu a uitat sau a făcut-o intenţionat să-i convoace la acesta întâlnire tocmai pe agenții economici de pe litoral, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată după 1990. În schimb, de teamă să nu pice de fazan ministrul Turismului, Horia Ţuţuianu a solicitat în invitația publică ca „principalele probleme și teme de discuție abordate să fie transmise de participanți, înainte de eveniment, pe adresele electronice ale instituțiilor cabinet ministru@mturism.ro și președinte@cjc.ro”. Dar, ca să-i umfle pânzele lui Trif, Ţuţuianu precizează că „Ministerul Turismului va fi reprezentat de domnul Ministru Bogdan Gheorghe Trif, însoțit de 4 echipe de control care vor desfășura, într-o primă etapă, activități de îndrumare și prevenire pe litoral”. Ce activității de îndrumare și prevenire poți să faci în trei-patru zile pe Litoral unde se află peste 100.000 de locuri de cazare clasificate, plus unitățile de alimentație publică aflate în circuit turistic? Adică, praf în ochi! Aceste acțiuni trebuiau începute din februarie, iar acum doar se trăgea linie. Dar, unde nu e  minte, nici Dumnezeu nu cere! O dovadă că până acum s-a tăiat frunză la câini pe litoral este și faptul că au început să se vopsească stâlpii de lumină în albastru pentru că vopseaua albastră era singura care se mai găsea prin magaziile autorităților locale.

Bogdan Trif, săgeata lui Dragnea pentru Felix Stroe

Potrivit informațiilor noastre, descinderea de la începutul săptămânii viitoare pe Litoral a lui Bogdan Trif este de fapt o manevră politică a baronului de Teleorman. Pentru faptul că liderul organizației PSD Constanța, Felix Stroe, l-a susținut pe fostul premier Mihai Tudose, Liviu Dragnea vrea să-l schimbe de la șefia organizație. Ca atare, a decis ca actualul președinte la C.J. Constanța, Horia Ţuţuianu ar fi cel mai bun în locul lui Stroe. Însă, mesagerul lui Dragnea pentru schimbarea lui Stroe este ministrul Bogdan Trif care are sarcină să-i umfle acțiunile lui Ţuţuianu și să le transmită primarilor din județ că dacă mai merg pe mâna lui Stroe, riscă să rămână fără bani de la județ și de la București. Iar, Trif care nu mișcă în front în fața lui Dragnea va descinde pe litoral ca să pună în aplicare planul liderului PSD, care, astfel, demonstrează că ține morțiș să pună pe butuci una dintre cele mai puternice organizații județene ale PSD la fel cum s-a întâmplat cu cea de la Iași. Numai că nici Stroe nu stă cu mâinile în sân și deja are pe mânecă un aș de treflă pentru cel care râvnește la scaunul său. În aceste condiții, descinderea lui Trif pe Litoral s-ar putea să fie un fisco pentru el și Dragnea, dar, în același timp, va fi și un bun prilej de un șpriț tovărășesc mai lung cu cei de la partid că doar luni este Sf. Gheorghe. Și cum Sfântul Gheorghe simbolizează încă din Evul Mediu victoria binelui asupra răului, Bogdan Gheorghe Trif are ocazia să-l sifdeze pe Sf Gheorghe și să dea de băut pentru că atunci când ceva merge, trebuie făcut ceva ca să meargă rău!

Semnificația semnăturilor, demască caracterul lui Trif și Țuțuianu

De fapt, de ce au intrat ȚuȘuianu și Trif în jocul lui Dragnea? Pentru că ambii au vise de mărire, vor să promoveze, să iasă în față, să parvină. Trif vrea să devină președinte al PSD Sibiu, acum fiind doar interimar, pentru că, ulterior, să ajungă europarlamentar, deputat ori senator, iar Țuțuianu , luându- locul lui Stroe, are șanse să devină parlamentar. De fapt, stea de promovare a acestora se vede și cu ochiul liber pe documentele pe care cei doi le semnează zi de zi. Experții grafoligi specializați în interpretarea semnăturilor au precizat pentru PUTEREA, după ce au analizat semnăturile lui Trif și Țuțuianu  (vezi documentul  facsimil),  că ambii sunt  obsedați de putere  și mărire. De ce? Pentru  semnăturile ambilor pornesc de la  stînga în înălțime și ajung la dreapta,  fiind o inclinare de aproape 45 de grade, ceea ce se traduce prin preocupare pentru funcții și favoruri. Practic,  înseamnă  carieră de success cu orice preț  prin orice mijloace. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2018-04-19

Documente:Parerea ta...

MARINICA
19 Apr 2018

Cu cat te plateste sexuristu de stroe?
DONTI
19 Apr 2018

Asta e articol plătit de Felix? Nu Inteleg cum vizita unui ministru duce la speculatiile astea...
ANONIM
19 Apr 2018

UN DERBEDEU ORDINAR POATE MANCA ORICE KKT.......
FLORIN
19 Apr 2018

Ce tampenie de articol. Nimic nu pare adevarat
ANONIM
02 Mai 2018

ZII UNA DIN INFRACTIUNI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE