2021-08-01 09:53

Spania: Șase români au fost arestați pentru apartenență la o rețea de falsificatori de carduri

 |  11:35
Spania: Șase români au fost arestați pentru apartenență la o rețea de falsificatori de carduri

Șase români au fost arestați de autoritățile spaniole pentru apartenență la un grup infracțional organizat specializat în falsificarea de carduri. Autoritățile acuză rețeaua de producerea de pagube în valoare de 60 de milioane de dolari.

Șase români au fost arestați în Spania pentru suspiciune de apartenență la o rețea de falsificatori de carduri responsabilă de furturi în valoare de 60 de milioane de dolari. Alți doi marocani au mai fost arestați de autoritățile spaniole. De asemenea, poliția a mai confiscat confiscat 25.000 de euro bani gheață, circa 1.000 de carduri blank, laptopuri și bijuterii.

„Cea mai mare parte a organizației cu sediul în Spania a fost destructurată în momentul în care membrii săi se adunau pentru a desfășura atacuri similare celor precedente în diverse țări europene, precum și în Japonia”, a precizat un document făcut public duminică de Guardia Civil, jandarmeria din Spania.

Șeful rețelei a fost arestat în Germania. Acesta era expert în informatică și pirate bazele de date ale companiilor responsabile cu procesarea tranzacțiilor cu carduri. El modifica parametrii de securitate (ex. codurile secrete și limitele de retragere), iar ulterior transmitea informațiile sale celulelor din întreaga lume care erau responsabile de producerea unor carduri false.

Potrivit Agerpres, existența rețelei a a fost dezvăluită în urmă cu câteva luni, după arestarea a șapte suspecți în Statele Unite. Reținerile sunt rezultatul unei anchete cu privire la furturi coordonate în diferite țări de către celule care au reușit să retragă mai multe milioane de dolari în câteva ore. În investigație au fost implicate și serviciile secrete americane.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-12-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE