2021-09-24 07:02

Sorin Oprescu şi famiglia medicală

 |  21:00
Sorin Oprescu şi famiglia medicală

Bunul şi vechiul amic al primarului Sorin Oprescu a reuşt să încheie un contract de aproape 6 milioane de euro cu Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, chiar pe ultima sută de metri a mandatului fostului ministru al sănătății, Attila Cseke. Deşi nu mai apare „la vedere” în nici o firmă sau afacere din domeniul medical, de numele doctorului Oprescu se leagă afacerile încheiate de prietenii din jurul său cu interese în sistemul sanitar.

Firma Gemedica SRL, controlată de Aurel Cătălin Galea, prietenul de familie al doctorului Oprescu, furnizează DSP Iași aparatură medicală, destinată Institutului Regional de Oncologie, în valoare de 24,6 milioane lei fără TVA. De altfel, Gemedica nu este la primul contract încheiat cu unitățile sanitare din parohia Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, condusă de Vasile Cepoi, fost secretar de stat în ministerul condus până în august de Attila Cseke, dar şi director general al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Sponsor în campania pentru prezidențiale

Patronul societății Gemedica SRL este nu numai bun prieten cu Sorin Oprescu, aşa cum însuși primarul declară, dar a fost chiar asociat cu acesta în firma Medical Prestige SRL, care îşi are sediul în sectorul 1 al Capitalei, pe strada Pitar Moş, la numărul 20, unde funcţionează Clinica Medicală Academica (deţinută chiar de fiul primarului, aşa cum apare chiar pe contul său de Facebook, dar şi dintr-o fotografie făcută la o conferinţă din domeniul medical).

Sorin Oprescu şi Cătălin Galea au fost asociaţi cu fratele primarului, Dorin Gelu Oprescu în societatea Medical Prestige. Pe 5 noiembrie 2007 (în preajma zilei sale aniversare) primarul Capitalei și-a cedat părţile sociale din firmă fiului său, Mircea Sorin Oprescu, acesta devenind şi administrator. Ulterior, din Medical Prestige a ieşit şi Cătălin Galea, în locul său intrând mama acestuia, Gizella Galea.

Cătălin Galea a fost şi unul dintre sponsorii lui Sorin Oprescu în campania electorală pentru prezidenţiale, din 2009. Potrivit listei cu donaţii publice în Monitorul Oficial, Galea a contribuit cu 85.400 lei.

Legături „periculoase”

Dar cum a ajuns firma Gemedica să semneze un contract de milioane cu DSP Iaşi? Aurel Galea, care împarte societatea împreună cu Cristian Renato Stanciu, este partener de afaceri şi asociat în firma Three Farm SRL cu Mircea Gabriel Victor Oprescu, despre care surse din anturajul primarului spun că i-ar fi rudă, însă nu putem da certă această informaţie, cu toate că am încercat fără succes să luăm legătura cu Sorin Oprescu pentru a ne lămuri.

Mircea Gabriel Oprescu deține 12 societăţi comerciale. În două dintre ele, Dami Med Consulting şi Dami Med Concept, este asociat chiar cu soţia sa, Nuți Daniela Oprescu, medic specialist în ginecologie-obstetrică. Pe aceasta o găsim chiar pe lista de medici de la Clinica Medicală Academica, având cabinet la filiala de pe strada Pitar Moş nr. 20.

Legătura lui Cătălin Galea cu DSP Iași este făcută prin Mircea Gabriel Oprescu. Astfel, partenerul acestuia din urmă în firma Three Farm este asociat cu o anume Dana Zamfir în societatea Dialnefromed SRL. Dana Zamfir este asociata directorului DSP Iași, Vasile Cepoi, în firma Romautomatic SRL, specializată în sisteme de pază și telecomunicaţii.

Prietenul primarului la contracte se cunoaşte

Societatea Gemedica SRL a reuşit în ultimii trei ani, de când Sorin Oprescu este primar general al Capitalei, să atingă cifre de afaceri de peste 70 de milioane de lei, adică să-şi tripleze câștigurile faţă de anii precedenţi. Dacă în 2005, 2006 sau 2007, cifra de afaceri era între 12 și 15 milioane de lei, în 2008 a fost de 68.308.199, în 2009, de 77.016.307, iar anul trecut, de 70.479.464 lei. Gemedica a adunat în portofoliu peste 100 de contracte cu spitalele din București, dar şi cu unele din ţară, mai ales din Iaşi. Iată mai jos câteva exemple:

• Spitalul Clinic de Urgenţă București - furnizare consumabile şi dezinfectanţi pentru UPU

121.454 RON

• Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov – acord-cadru furnizare consumabile medicale ATI

779.894 RON

• Spitalul Județean de Urgenţă Ilfov – acord-cadru furnizare materiale pentru suturi chirurgicale

544.442 RON

• Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila" - medicamente program neurologie

506.028 RON

Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi - furnizare interferonum beta

493.574 RON

• Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti – acord-cadru furnizare materiale sanitare, consumabile şi teste rapide pentru departamentul UPU-SMURD

18.865.920 RON

• Spitalul Clinic Colentina – achiziţie sutură mecanică pentru chirurgie laparoscopică

469.210 RON

Institutul de Sănătate Publică Bucureşti - achiziţie dezinfectanţi de mâini

3.260.000 RON

• Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon - sutură mecanică şi plase de hernie (proteze)

1.612.704 RON

• Spitalul Clinic Colţea - contract furnizare fire de sutură

4.744 RON

• Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti - furnizare sistem drenaj toracic

41.253 RON

• Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti - furnizare mănuşi chirurgicale sterile

107.838 RON

• Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. I. M. Georgescu” Iaşi - suturi chirurgicale

99.315 RON

• Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon - sutură mecanică şi plase de hernie

1.169.800 RON

• Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti – acord-cadru furnizare medicamente

452.520 RON

• Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti - furnizare medicamente program neurologie scleroză multiplă

2.682.061 RON

• Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti - achiziţionare medicamente neurologie

586.715 RON

• Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti - achiziţionare medicamente

542.323 RON

• Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” - furnizare medicamente

598.374 RON

• Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti - furnizare medicamente neurologie

306.923 RON

• Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti – acord-cadru furnizare medicamente

1.654.311 RON

• Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti - furnizare medicamente

167.589 RON

• Institutul Clinic Fundeni - sutură mecanică folosită în transplantul hepatic şi chirurgia generală

3.675.690 RON

• Spitalul Universitar de Urgenţă Elias - achiziţia de medicamente - program naţional scleroză multiplă

390.087 RON

• Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti - interferonum beta

1.299.438 RON

• Institutul Clinic Fundeni - achiziţie de materiale sanitare - autosuturi

1.064.467 RON

• Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti – acord-cadru de furnizare medicamente neurologie

1.485.072 RON

• Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti - contract de furnizare medicamente neurologie

119.381 RON

• Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti - contract de furnizare medicamente neurologie

347.858 RON

Cine este Mircea Victor Oprescu?

Nici presupusa rudă a primarului general nu stă rău în afaceri. Din cele 12 societăţi în care este asociat Mircea Victor Gabriel Oprescu, Opremi Medfarm este cea care are cele mai multe relaţii contractuale cu spitalele, în special cu cel de urgenţă din Slatina. Cert este că soţia sa, Nuţi Daniela Oprescu, medic ginecolog, acordă consultaţii în cadrul Clinicii Medicale Academica, în centrul din strada Pitar Moş nr. 20, unde îşi are sediul firma Medical Prestige SRL. Am încercat câteva zile la rând să stăm de vorba cu primarul general pentru a lămuri alegaţia privind legătura de rudenie cu Mircea Victor Oprescu, dar Sorin Oprescu nu ne-a răspuns la telefon, deşi i-am expediat şi un SMS în care i-am spus despre ce este vorba.

Soţia şefului spitalelor din Capitală, medic la centrul medical controlat de familia Oprescu

Directorul Administraţiei Spitalelor Bucureşti, Marius Sava, are o relaţie foarte strânsă cu primarul general, cel care l-a uns în această funcţie. Marius Savu este asociat cu soţia sa, Mădălina Anca Savu, medic oftalmolog, în firma Optilux SRL, dar ea este unic asociat şi în societatea Oftarom SRL. De menţionat că Mădălina Anca Savu este medic şi în Clinica Medicală Academica – Centrul din Bdul Aviatorilor nr. 67.

Domnul doctor Cătălin Galea este un prieten vechi şi bun al familiei noastre, alături de care am pornit o afacere - Clinica Medicală Academica

Sorin Oprescu

într-un cotidian central


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639263-03-17

Mai multe imagini:
Sorin Oprescu şi famiglia medicală
zoom
Sorin Oprescu şi famiglia medicală
zoom
Sorin Oprescu şi famiglia medicală
zoom

Sorin Oprescu şi famiglia medicală
zoom
Parerea ta...

RADU TAKE
31 Oct 2011

Si ce are Primaria Buc.cu Dir.sanitara Iasi?!Cam ce are sula cu prefectura!
ARMEANU
31 Oct 2011

minciuni.sunt contractele din Ilfov semnate de adjunct Nu de.mine !
ZIGZAG
31 Oct 2011

ciocoiul oprescu gazon.tovaras cu oprisanii.
ELENA DRAGU
31 Oct 2011

Asta e deja hartuiala jurnalistica!Sorin Oprescu nu are voie sa aiba prieteni:cam asa gandesc unii gazetari!Mi se pare absolut firesc ca Sorin Oprescu sa fie actionar intr-o firma de servicii medicale!Nefireasca ar fi fost asocierea lui Sorin Oprescu intr-o firma de textile sau materiale de constructie!
ION
01 Noi 2011

felicitari, un articol corect
ANDA
14 Mai 2012

Lui Oprescu ii plac familiile.. ca oricarui mafiot.. De aceea in primarie Oprescu promoveaza familii care actioneaza ca o caracatita de tip mafiot: Bogdan Hreapca (prieten cu fiul primarului, Mircea) si nevasta Andreea Hreapca care deruleaza afacerile firmelor proprii cu primaria. cei doi si au pus in posturi de conducere si alte neamuri (Catalina Pantazica) Radu Popa si Claudia Popa, el director la ALPAB, ea directoare la centru de creatie bucuresti De ce nu se sesizeaza ANI, DNA in legatura cu averile acestor borfasi?? Familia Hreapca isi parcheaza in fata primariei limuzinele ultimul tip cu o nesimtire demna de o cauza mai buna. Pe ce bani isi cumpara infractorii astia asa ceva?? Dar calatoriile lor in strainatae pe ce bani le fac???
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE