2021-04-20 20:28

Sindromul „Apele Române” lovește și în sport. Broker de asigurări, detașat cu repetiție director adjunct la CSN Sala Polivalentă, tot pe filieră liberală

 |  09:42
Sindromul „Apele Române” lovește și în sport. Broker de asigurări, detașat cu repetiție director adjunct la CSN Sala Polivalentă, tot pe filieră liberală

Nu mai este deja o surpriză pentru nimeni modul în care se fac angajările pe la diferite instituții ale statului, dar parcă atunci când este vorba de o instituție din domeniul sportului ne-am fi așteptat la mai mult fair-play.

Detașat de la o firmă privată la Secretariatul General al Guvernului (SGG), și apoi  la Complexul Sportiv Național Sala Polivalentă, începând cu data de 14.10.2020, Ștefan-Giuseppe Clinceanu a fost timp de trei luni și o săptămână director adjunct al instituției.

Începând cu data de 21.01.2021, lui Clinceanu i-a încetat detașarea la CSN Sala Polivalentă, el urmând teoretic să se întoarcă la cabinetul consilierului de stat Bogdan Pascu, din aparatul propriu de lucru al prim-ministrului, de unde venise inițial.

Între timp însă, ghinion! Pascu și-a pierdut și el locul de muncă, fiind eliberat recent din funcția de consilier de stat de către premierul Florin Cîțu, după ce anterior „supraviețuise” sub foștii premieri Dăncilă și Orban.

Dacă vă gândiți, însă, că Giuseppe de la SGG a dat de greu și va fi trebui să se întoarcă în privat, acolo unde viața nu e așa dulce ca la stat, vă înșelați!

Cu largul concurs al unor înalți funcționari din Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), Clinceanu a fost din nou detașat pe funcția de la CSN Sala Polivalentă, începând cu data  de 02.02.2021, la nici două săptămâni după ce părăsise instituția cu coada între picioare.

Totul, cu ignorarea completă a oricăror norme legale și morale!

Unii s-ar putea întreba, pe bună dreptate, ce anume îl recomandă pe Clinceanu pentru un post de conducere într-o instituție cu profil sportiv? Singurul „motiv” la care ne putem gândi este carnetul de partid, care i-a asigurat și îi asigură încă susținerea organizației PNL Sector 3.

Plângere penală, după trei luni de mandat

Altfel, la firma privată de unde a fost detașat inițial, Clincenu se ocupa cu brokerajul în asigurări. Care este legătura cu domeniul sportiv și ce nevoie instituțională există pentru recrutarea unor asemenea personaje? Răspunsul este unul singur: NICIUNA.

Ca să nu mai vorbim despre faptul că, în disprețul oricăror reguli, liberalii îl susțin cu repetiție pentru acest post de conducere pe un individ care, după primele trei luni de mandat, a plecat din instituție cu o plângere penală pe numele lui. Singura sa „realizare”, de altfel!

Ministrul Tineretului și Sportului, Carol Eduard Novak, a fost pe larg informat despre „isprăvile” lui Clinceanu, în același timp fiind sesizat și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de sustragere de înscrisuri.

„Încă de la numirea pe funcție, dl. Clincenu Ștefan Giuseppe a solicitat verbal angajaților CSN Sala Polivalentă documente oficiale, atât în copie cât și în original (...), copii după toate contractele de închiriere din ultimii 10 ani și documentațiile de atribuire aferente achizițiilor publice din ultimii 5 ani”, se arată în documentul ajuns pe biroul ministrului Novak.

„În data de 25.01.2021, în momentul în care șeful Serviciului Administrativ a vrut să ia în primire biroul fostului director adjunct (...) s-a constatat că în birou existau doar parțial din documentele solicitate de dl. Clincenu Ștefan Giuseppe, pe perioada desfășurării mandatului de director adjunct, lipsind toate contractele de închiriere solicitate, registrul de intrări/ieșiri aferent anului 2019, precum și contractele de prestări servicii încheiate înainte de 2020”, se mai arată în informare.

Plângerea penală, vizează faptul că Ștefan-Giuseppe Clincenu a încălcat prevederile art. 259, alin. 1,2 și 3 din Codul Penal, fiind vorba de infracțiune contra autorității, precum și prevederile Legii 190/2018 cu privire la protecția datelor cu caracter personal.  Lucrurile sunt destul de clare, doar că, întors între timp pe funcția pe care abia o părăsise, directorul Clinceanu nu a fost încă deranjat de procurori.

Dar cine știe, poate totuși cineva, mai puțin sensibil la „carnetul de partid”, se încumetă totuși să arunce o privire și peste plângerea penală care îl vizează pe liberalul „don Giuseppe”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE