2021-08-01 10:09

Sentinţa în dosarul medicului Brădişteanu, amânată pentru 7 ianuarie

 |  17:17
Sentinţa în dosarul medicului Brădişteanu, amânată pentru 7 ianuarie

Tribunalul Bucureşti a amânat astăzi pronunţarea sentinţei dosarul medicului Şerban Brădişteanu. Acesta este acuzat că ar fi primit mită aproape patru milioane de euro de la o firmă ce distribuia produse medicale, în schimbul trucării unor licitaţii.

La ultimul termen al procesului, în 28 noiembrie, procurorul DNA a cerut condamnarea lui Brădişteanu la 10 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor abuz în serviciu şi luare de mită, dar şi menţinerea sechestrului pe bunurile deţinute de medic.

Iniţial, Brădişteanu a fost achitat de Tribunalul Bucureşti, pe 3 decembrie 2009, însă dosarul s-a reîntors spre rejudecare la aceeaşi instanţă, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti.

Şerban Brădişteanu, şef de secţie la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la 22 martie 2007.

Potrivit DNA, în perioada 2001 — 2002, Şerban Brădişteanu, în calitate de preşedinte al comisiei de evaluare la o licitaţie pentru achiziţia de aparatură medicală, organizată de Ministerul Justiţiei, a atribuit ilegal echipamente medicale pentru dotarea, din bani publici, a spitalelor din sistemul penitenciar şi a Spitalului “Prof. dr. Constantin Angelescu”.

Anchetatorii susţin că Şerban Brădişteanu ar fi favorizat firmele CC MED AG-Elveţia şi BIOMEDICA GmbH-Austria prin atribuirea discreţionară a contractelor de furnizare de produse, producând un prejudiciu de 9.169.606 euro Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP). În schimb, medicul ar fi primit în conturile unei firme off-shore sumele de 500.000 dolari americani şi 3.594.333 euro.

În 2006, procurorii DNA au instituit sechestru asupra tuturor bunurilor imobile aflate în proprietatea medicului Brădişteanu: un teren şi o vilă în Ciolpani, cu o valoare estimată la 425.000 de euro, o garsonieră în Bucureşti, pe calea Victoriei, cu o valoare estimată la 62.000 de euro şi un teren cu imobilul aferent de pe strada Roma din Bucureşti, cu o valoare estimată la 1.100.000 de euro.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-12-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE