2021-07-26 23:58

Şeful Spitalului din Ploieşti, suspendat la cererea lui Arafat

 |  19:40
Şeful Spitalului din Ploieşti, suspendat la cererea lui Arafat

Managerul Spitalului Judeţean Ploieşti a fost suspendat, iar ancheta va fi prelungită, din cauza problemelor grave descoperite la unitatea sanitară. Secretarul de stat Raed Arafat a spus că a existat o creştere a finanţării “pe toate liniile” către acest spital şi sunt probleme majore în privinţa modului în care au fost cheltuiţi şi prioritizaţi banii.

El a anunţat că membrii comisiei de anchetă vor continua să lucreze şi în următoarele zile, verificările fiind prelungite la SJU Ploieşti până la începutul săptămânii viitoare, “luni sau marţi”, cu acordul ministrului Sănătăţii.

Arafat a spus că, spre deosebire de SJU Ploieşti, care primeşte anual aproximativ opt milioane de lei de la Consiliul Judeţean pentru plata utilităţilor şi pentru investiţii, spitalul din Oradea reuşeşte să-şi plătească utilităţile din fonduri proprii, fără a se confrunta cu problemele de la Ploieşti, iar acesta este motivul pentru care managerul acestei unităţi sanitare a fost invitat să facă parte din Comisia de anchetă.

Potrivit secretarului de stat, membrii comisei de anchetă urmează să facă o comparaţie între SJU Ploieşti şi alte unităţi medicale din ţară care au aceeaşi clasificare.

Ca o primă măsură, conducerea Consilului Judeţean Prahova a decis, ieri, suspendarea din funcţie a managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Ploieşti, Adrian Strâmbeanu.

Vicepreşedintele CJ Prahova, Laurenţiu Rebega, a declarat că Adrian Strâmbeanu a fost “suspendat temporar” din funcţia de manager al SJU Ploieşti, după ce conducerea CJ Prahova a primit o propunere în acest sens din partea secretarului de stat Raed Arafat. Acesta a anunţat, de altfel, că a propus suspendarea din funcţie a lui Strâmbeanu, “cel puţin pe durata anchetei”, care va fi prelungită până la începutul săptămânii viitoare, el precizând că sunt “probleme serioase” în acest spital.

Întrebat dacă situaţia din Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti este mai gravă decât s-a aşteptat, Raed Arafat a evitat să răspundă.

Întrebat, de asemenea, dacă a discutat cu conducerea CJ Prahova despre eventuala suspendare din funcţie a managerului SJU Adrian Strîmbeanu, Arafat a răspuns: "Am discutat, nu cred că e o problemă".

Secretarul de stat Raed Arafat a început, luni, verificările la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, din echipa de control a Ministerului Sănătăţii care va analiza situaţia reclamată de chirurgul Dan Oprea făcând parte managerul Spitalului Municipal din Oradea, Gheorghe Carp, dar şi preşedintele Colegiului Medicilor Prahova.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-12-03Parerea ta...

STEFAN VALENTIN VARGA
04 Dec 2013

Ar putea merge Dl. ARAFAT la MEDIAS nu doar pentru cheltuirea banilor ci si pentru incompetenta si abuzurile unor medici si complicitatea directorului.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE