2024-04-25 04:58

Foștii șefi ai Jandarmeriei scăpă de urmărirea penală. Dosarul "10 august 2018" va fi clasat, definitiv

 |  15:34
Foștii șefi ai Jandarmeriei scăpă de urmărirea penală. Dosarul "10 august 2018" va fi clasat, definitiv

Tribunalul Bucureşti a respins marţi solicitarea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei în dosarul "10 August". Decizia instanţei este definitivă.

Astfel dosarul va fi clasat, iar foştii şefi ai Jandarmeriei de la acea vreme nu vor fi urmăriţi penal pentru intervenţia împotriva manifestanţilor la mitingul din Piaţa Victoriei din august 2018.

Cererea DIICOT s-a tot perindat între instanţe, deoarece judecătorii habar nu aveau cine are competenţa de a soluţiona acest caz.

Pe 4 august 2020, fostul procuror-şef al DIICOT Giorgiana Hosu a infirmat parţial soluţia de clasare a dosarului "10 august" şi a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foştilor şefi din Jandarmerie: colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, maiorul Laurenţiu Cazan, colonelul Cătălin Sindile şi comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică.

Decizia trebuia însă aprobată de un judecător, iar cererea DIICOT a fost trimisă la Curtea de Apel Bucureşti, instanţa care hotăra pe 10 august 2020 că nu are competenţa materială de a soluţiona cererea procurorilor şi a trimis dosarul la Tribunalul Bucureşti.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-02



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE