2024-04-26 00:27

Se întâmplă în România. Bărbat decedat de doi ani, sancționat de polițiști pentru că a ieșit pe stradă după ora 23.00

 |  11:52
Se întâmplă în România. Bărbat decedat de doi ani, sancționat de polițiști pentru că a ieșit pe stradă după ora 23.00

Se întâmplă în România anului 2021. Un bărbat decedat în urmă doi ani a fost sancționat de polițiștii locali din Râșnov deoarece a ieșit pe stradă după ora 23.00 fără a avea declarație pe propria răspundere?! Cum se apără autoritățile locale?

Incidentul regretabil s-a întâmplat în luna ianuarie, iar procesul verbal a ajuns la domiciliul familiei decedatului abia zilele trecute, informează Mediafax.

„Abuz, bătaie de joc sau pur și simplu prostie!? Poliția locală Râșnov a identificat la data de 23.01.2021, în orașul Râșnov, pe numitul DIHOIU VASILE circulând, în jurul orelor 23 pe strada Vlad Țepeș, fără a avea asupra sa declarația pe proprie răspundere! Oau! Pentru acest fapt DIHOIU VASILE a fost sancționat contravențional! Foarte bine! problema este că DIHOIU VASILE nu avea nevoie de o astfel de declarație, acesta fiind decedat încă din anul 2019!”, scrie Asociaţia pentru Siguranţă Urbană şi Mediere (ASUM) pe Facebook.

Primăria din orașul Râșnov susține că este vorba despre o eroare, bărbatul decedat fiind confundat cu fratele său. „În primul rând nu este vorba despre o amendă ci despre un averisment. Datele de identificare (CNP, adresa ) ale persoanei avertizate sunt cele corecte. În momentul în care agentul Poliției Locale a completat numele și prenumele persoanei în cauză s-a produs o eroare materială. Mai exact la prenume a fost trecut fratele celui oprit de agenți, care a decedat în 2019. Agentul îi cunoștea pe cei doi, care erau frați și de aceea s-a produs greșeala respectivă”, au anunțat, pe Facebook, reprezentanții Primăriei Râșnov, care au solicitat efectuarea unei anchete interne. Agentul Poliției Locale Râșnov care a întocmit aiurea procesul verbal va fi audiat în cadrul comisiei de disciplină și ar putea fi sancționat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-01



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE