2021-09-24 05:07

SCANDAL.Peste 30 de primari PSD din Olt nu se vor implica în campania electorală a Vioricăi Dăncilă, din cauza blatului lui Paul Stănescu cu liderul PNL Olt

 |  14:01
SCANDAL.Peste 30 de primari PSD din Olt nu se vor implica în campania electorală a Vioricăi Dăncilă, din cauza blatului lui Paul Stănescu cu liderul PNL Olt

PUTEREA a semnalat, joi, că majoritatea primarilor din județul Olt sunt revoltați de blatul dintre baronul PSD Paul Stănescu și liderul PNL Olt - Liviu Dumitru Voiculescu, privind banii de investiții veniți prin intermediul programului național Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI).

Practic, din cele 112 primării din județul Olt, doar opt -  Vișina, Cungrea, Slătioara, Drăgănești-Olt, Teslui, Milcov, Vitomirești și Pleșoiu -, vor putea realiza investiții prin finanțare FDI. Astfel, cele opt localități din județul Olt vor putea derula investiții finanțate prin FDI în valoarea totală de 247.150.997 de lei, adică circa 53.000.000 de euro. Restul localităților din județul Olt, au fost omise de la finanțări FDI, asta și ca urmare a aranjamentelor „țesute” de Paul Stănescu, dar asistat și de liderul PNL Olt, Liviu Dumitru Voiculescu.

Vișina, comuna natală a baronului PSD Olt, are alocată suma de 11.561.259 lei, adică circa 2.500.000 de euro, pentru realizarea sistemului de alimentare cu gaze, iar comuna liderului PNL Olt, Cungrea, va beneficia de 10.109.869 de lei, adică circa 2.200.000 de euro, pentru lucrări de „betonare drumuri comunale”.

Vineri, președintele executiv PSD Olt, Marius Oprescu, a criticat lipsa de obiectivitate și transparență a președintelui Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, Ion Ghizdeanu, în alegerea și stabilirea investițiilor unităților administrativ-teritoriale din județul Olt, prevăzute prin programul național FDI, și a cerut demisia acestuia. „Îi cer demisia din funcția de președinte al Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză și îi invit pe Ghizdeanu, Andrei Iordache și «Pisicu′», să conducă această campanie electorală cum știu ei mai bine, după metodele lor parafate. Le dau chiar și programul de activități”, a declarat Marius Oprescu, președintele executiv al PSD Olt. Dar, reacția lui Marius Oprescu vine și ca urmare a faptului că, tot vineri, la Slatina va avea loc o întâlnire cu toți primarii PSD din Olt, pentru a discuta și despre finantățile prin FDI, dar mai ales despre modul cum va decurge campania electorală pentru susținerea Vioricăi Dăncilă.

Însă, potrivit informațiilor noastre, peste 30 de edili PSD din Olt le vor transmite lui Paul Stănescu și lui Marius Oprescu că nu se vor implica în campania electorală, pentru că banii prin FDI au ajuns doar acolo unde a vrut baronul Stănescu ca urmare a blatului făcut cu liderul PNL Olt, Liviu Dumitru Voiculescu. În plus, cei peste 30 de edili revoltați au precizat, pentru PUTEREA, că numai din banii alocați comunei Vitomirești, 71.543.746 de lei, s-ar fi putut asigura finanțarea unor investiții în cel puțin opt localități din județ.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2019-09-20Parerea ta...

MARCEL CORODEANU
21 Sep 2019

mafie in toata regula
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE