2020-10-24 15:01

SCANDAL URIAȘ la Ministerul Sănătăţii. Achiziţia a 103 milioane de măşti, în vizorul DNA

 |  19:23
SCANDAL URIAȘ la Ministerul Sănătăţii. Achiziţia a 103 milioane de măşti, în vizorul DNA

Ministrul Nelu Tătaru anunţă că va face plângere la DNA după ce a identificat probleme la livrarea măştilor pentru populaţia defavorizată.

Probleme foarte grave legate de achiziția celor 103 milioane de măşti de protecție destinate persoanelor defavorizate din întreaga țară. Măști care abia zilele acestea au ajuns în cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică din judeţe şi care urmează, abia acum, să fie distribuite oamenilor.

Nelu Tătaru spune că o anchetă internă a descoperit nereguli la contractul de achiziție a acestor măşti, iar raportul se va transforma într-o sesizare către Direcția Națională Anticorupție, potrivit antena3.ro.

Mai exact, este vorba de probleme la departamentul juridic al Ministerului Sănătăţii care s-a ocupat de încheierea contractului cu firma furnizoare, și alte probleme constatate la Direcția de Asistenta Medicala, care trebuia să se ocupe de buna derulare a acestui contract cu probleme.

Cert este că printr-un contract adițional, semnat în condiții suspecte de un secretar de stat, firma furnizoare a primit încă două săptămâni de graţie pentru a livra cele 103 milioane de măşti. Pe când, contractul inițial spunea că dacă se întârzie și o zi, achiziția cade.

Aşa s-a ajuns în situația ca cele 103 milioane de măşti să ajungă cu 15 zile întârziere și abia acum, când pandemia este la cele mai înalte cote, va începe distribuiţia către persoanele defavorizate.

Toate aceste nereguli vor fi trecute într-un raport intern al Ministerului Sănătăţii, iar apoi spune ministrul Nelu Tătaru, va fi făcută și o sesizare către DNA.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE