2021-09-24 05:22

SCANDAL ÎN PSD MEHEDINȚI. Zeci de primari ai partidului s-au săturat de stilul de conducere al baronului Aladin Georgescu

 |  17:28
SCANDAL ÎN PSD MEHEDINȚI. Zeci de primari ai partidului s-au săturat de stilul de conducere al baronului Aladin Georgescu

Probabil unul dintre cei mai bine „înfipți” lideri ai PSD din teritoriu, Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți și șef al filialei PSD locale, pare să fi ajuns zilele acestea la strâmtoare, soarta sa politică urmând să fie decisă cât de curând de șefii săi de la București.

Potrivit unor relatări din presă locală, confirmate și de sursele noastre, zeci de primari PSD din județ s-au săturat de stilul de conducere al lui Aladin Georgescu și au demarat în partid o acțiune prin care solicită schimbarea acestuia din funcție. Printre reproșurile care i se aduc lui Georgescu se număra stilul haotic în care conduce partidul și faptul că promovează minciuna și duplicitatea.

Mai mult, este criticată și activitatea sa ca șef al CJ Mehedinți, fiind acuzat că se limitează mai mult la studii de fezabilitate, iar în consecință dezvoltarea judetului există doar pe hârtie.

Conform surselor citate, primarilor din județ li s-au alăturat mai mulți șefi de deconcentrate, consilieri județeni și locali, și chiar și unii parlamentari din județ.

Situația riscă să îl pună pe Aladin Georgescu într-o lumină foarte proastă în fața conducerii PSD de la București, avand în vedere că demersul este susținut de mulți dintre primarii grei ai partidului, oameni care la fiecare tur de alegeri au obținut rezultate foarte bune, care i-au permis lui Georgescu să se bată cu pumnul în piept că organizația PSD Mehedinți, pe care o conduce, este pe locul patru în țară. Printre inițiatorii demersului de schimbare a sa din funcție s-ar afla, conform presei locale, primarul Severinului, Marius Screciu, primarul orașului Baia de Aramă, Rafael Dunarințu, primarul Șimianului, Constantin Trușcă, edilul de la Bâcleș, Lucian Coandă, și primarul de la Jiana, Stelian Stăncioiu.

Revolta primarilor din Mehedinți i-a alertat deja pe liderii de la centru ai partidului, care vor trebui să decidă dacă mai merg și în continuare pe mâna lui Aladin Georgescu, un președinte care a reușit, fără să aibă o opoziție serioasă din partea PNL, să bage de unul singur în criză cea de-a patra organizație PSD din țară.

Ucenicul politic al baronului Duicu

Tânărul Aladin, crescut la sânul baronului de Mehedinți Adrian Duicu, a preluat de la acesta șefia organizației locale PSD și a Consiliului Județean în primăvara lui 2014, imediat după ce „mentorul” său politic a fost ridicat de procurorii DNA pentru corupție.

Anterior, Georgescu, de profesie avocat, ocupase funcția de vicepreședinte al CJ, fiind practic omul de încredere al lui Duicu.

La câteva zile după preluarea atribuţiilor de preşedinte al CJ Mehedinţi, el a ținut chiar să îl asigure pe Duicu de „fidelitatea” sa: “Sper ca exercitarea atribuţiilor funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean să se facă pe o perioadă cât mai scurtă, perioadă care să înceteze prin revenirea domnului preşedinte Adrian Duicu la conducerea Consiliului Judeţean Mehedinţi”.

Între timp, Duicu, fiind destul de „ocupat” la DNA, nu s-a mai întors în funcțiile pe care a fost obligat să le părăsească. Anii au trecut, timp suficient pentru ca relațiile dintre cei doi să se răcească accentuat, în prezent sursele noastre caracterizând situația drept „gheață la mal”.

Revenit în viața publică de la începutul acestui an, Duicu l-a criticat vehement, și în repetate rânduri, pe Aladin Georgescu, reproșându-I stilul de conducere și faptul că, de când a plecat el de la Consiliul Județean, nu s-a făcut mai nimic.

 

 

Averea lui Aladin crește văzând cu ochii

Recent, pe site-ul Consiliul Județean Mehedinți au fost publicate declarațiile de avere și de interese ale aleșilor locali. Potrivit presei locale, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Gigi Georgescu, este tot mai bogat, cu fiecare an care trece.

Astfel, în declarația sa de avere din iunie 2017, la rubrica „Terenuri”, Georgescu declara un teren intravilan la Vînju Mare, cu o suprafață de 608 mp, un teren agricol în comuna Pătulele, cu o suprafață de 50 de hectare și un teren forestier, în comuna Gruia, cu o suprafață de 5 hectare.

În declarația de avere depusă în iunie 2018, situația este schimbată radical. Pe lângă terenurile de anul trecut, președinte CJ Mehedinți și-a mai cumpărat un teren intravilan, în Turnu Severin, cu o suprafață de 497 de mp, și alte două terenuri în Chiajna, județul Ilfov.

La capitolul „Clădiri”, el avea, anul trecut, o casă în orașul Vînju Mare și o casă de vacanță pe Clisura Dunării, în comuna Eșelnița. Acum are în plus o casă de locuit în Turnu Severin, de 412 mp, și două apartamente în Chiajna-Ilfov.

La rubrica „Datorii”, situația este una destul de ciudată. Anul trecut, președintele era dator 10.000 de euro unei persoane fizice, 40.000 de lei unei alte persoane fizice și 120.000 de lei către ANAF. Anul acesta, datoria de 10.000 de euro figurează ca fiind achitată, iar cea către ANAF este mai mare, adică 140.000 de lei. Ceea ce trezește, însă, suspiciuni, este datoria de 40.000 de lei, către Ion Varlam, pe care nu a mai plătit-o din anul 2013, deși scadența ei declarată era anul 2015. Ion Varlam este controversatul moștenitor al unor boieri mehedințeni, în numele cărora a dobândit peste 2.000 de hectare de păduri. Aladin Georgescu l-a reprezentat ca avocat în instanță. De asemenea, în ultima declarație de avere, președintele CJ Mehedinți figurează cu datorii la bănci de 476.000 de lei.

La capitolul venituri, președintele Aladin Georgescu declară 149.368 de lei, adică un venit mediu lunar de 12.447 de lei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2018-08-03Parerea ta...

ANONIM
02 Aug 2018

A inceput lupta intre borfasii rosii si nu le mai ajunge ciolanul. Toate gunoaiele astea sunt rodul votului dat de analfabeti, agramati,,prosti, asistati, tzigani, interlopi si scursuri ale societatii pzdiste.
ANONIM
03 Aug 2018

CE MUTRA DE PORC IORG , IN AJUNUL CRACIUNULUI . PARDON COLEGA . ESTE RASA SUPRA GRASA DE TIGAN DE CATIFEA
ANONIM
04 Aug 2018

GUZGAN ROZALIU GHIFTUIT
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE